Comuna Bănișor: Peste 20 de obiective cuprinse în lista de investitii pentru anul 2022

Primarul Comunei Bănișor, Sorin Eugen Maxim, aflat la al doilea mandat, se dovedește un edil implicat în implementarea proiectelor de investiții, astfel că muncește permanent pentru continuarea lucrărilor începute pe raza comunei, dar în același timp lucrează intens și la pregătirea de noi proiecte de investiții.

Consiliul Local Bănișor a aprobat recent bugetul pentru anul 2022 la propunerea primarului Sorin Maxim. Bugetul secțiunii de dezvoltare al Primăriei Bănișor este de 3,25 milioane lei.

Lista de investiții pentru anul 2022 curpinde peste 20 de obiective de investiții, după cum urmează: 

 1. Reparații remiză PSI – 150.000 lei
 2. Reparații anexă și construire garaj la Dispensar uman – 140.000 lei
 3. Reabilitarea și modernizarea sediului Primăriei Bănișor pentru creșterea eficienței energetice – 100.000 lei 
 4. Achiziționare teren pentru bazine de apă – 15.000 lei 
 5. Stație de reîncărcare pentru vehicule electrice 30.000 lei 
 6. Reabilitare fostul sediu CAP 253.000 lei

Învățământ

 1. Reabilitare, creșterea eficienței energetice Școala Primară Ban 150.000 lei
 2. Reabilitare Școala Primară Peceiu 150.000 lei 
 3. Table interactive 20.000 lei 

Cultură, recreere și religie

 1. Construire și dotare Cămin cultural Peceiu 250. 000 lei
 2. Construire vestiare teren de sport în Ban 200.000 lei

Locuințe, servicii și dezvoltare publică

 1. Extindere rețele de apă și canalizare menajeră, racorduri de canalizare și branșamente de apă în Peceiu 100.000 lei
 2. Extindere și modernizare iluminat public în comuna Bănișor 65.000 lei
 3. Achiziționare utilaje , serviciul gospodărire 90.000 lei
 4. Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Bănișor 10.000 lei

Protecția mediului

 1. Pubele stradale 8.500 lei 

Transporturi

 1. Modernizare drumuri de interes local în comuna Bănișor, lungime 8 kilometri 100.000 lei
 2. Modernizare drumuri, străzi în comuna Bănișor și realizare pod peste Valea Banului 200.000 lei
 3. Pod peste Valea Banului în Peceiu (La Miștireanu) 1.100.000 lei
 4. RENNS 5.000 lei 
 5. Modernizare străzi, drumuri comunale și construire poduri peste vale în loc. Ban, Bănișor și Peceiu 50.000 lei

„Pe PNRR va fi depus proiectul de reabilitare a sediului primăriei. Documentațiile sunt pregătite și urmează la momentul deschiderii sesiunii de finanțare să depunem proiectul. Este o investiție importantă, deoarece Primăria este – casa noastră – a tuturor și imaginea comunei. Pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny am depus un proiect pentru asfaltarea a peste 8 kilometri și construirea a patru poduri peste Valea Banului și Valea Malului. În perioada următoare vom demara procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor. Construirea podului La Mistireanu în loc. Peceiu, contractul de lucrări este semnat, dar faptul că încă nu vedem utilajele la lucru se datatorează birocrației din România, respectiv obținerea avizelor de la instituțiile statului.

Pentru Școla Peceiu am depus o solicitare la CNI Bucureși pentru reabilitarea clădirii și creșterea efecienței energetice. Din ultimele informații proiectul va fi cuprins pe lista sinteză și vom obține finanțarea.

Anul trecut am finalizat întăbularea străzilor, am început înregistrarea imobilelor în RNNS, ulterior fiecare gospodărie va putea fi identificată pe GPS în caz de urgență – Pompieri, SMURD, Poliție, Ambulanță, etc.

Astăzi am cerut ofertă de preț pentru întocmirea documentațiilor tehnice în vederea construirii vestiarelor la baza sportivă din localitatea Ban, investiție care va demara anul acesta.

Vrem să cumpărăm un tocător de vegetație pentru a intervenii pe domeniul public. Mai achiziționăm accesoriu pentru tractor cu care vom împrăștia materialul antiderapand pe timp de iarnă.

La acest moment se continuă lucrările de alimentare cu apă a gospodăriilor din comuna Bănișor, proiect derulat cu fonduri europene. Pe parcursul derulării proiectului,, în calitate de primar m-am implicat personal pentru deblocarea tuturor situațiilor omise în proiect, asftel am reușit să extindem rețelele de apă în zonele care nu au fost cuprinse în cadrul proiecului.

Rețeaua de alimentare cu apă este un proiect vital pentru comuna noastră, deoarece apa potabilă este necesară fiecărei gospodării pentru uz casnic și nu numai. 

Rămân dedicat muncii pe care o desfășor în slujba cetățenilor, iar împreună cu colegii din primărie vom continua să identificăm fiecare posibilitate de finanțare pentru a dezvolta comuna Bănișor și a crește calitatea vieții”, transmite primarul Sorin Maxim. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *