Comuna Benesat ridică standardele în administrația publică locală din Sălaj

Primăria Benesat este consusă de primarul Sorin Romocea, aflat la al 5-lea mandat de primar. Romocea este unul dintre cei mai vechi membri ai Partidului Național Liberal Filiala Sălaj.

În cele aproape 5 mandate de când conduce destinele comunei Benesat, Sorin Romocea a bifat multe realizări în toate satele aparținătoare comunei.


Energie verde prin panouri folovoltaice pe clădirile publice

Pentru acoperirea consumului de energie și iluminat public, Primăria Benesat a achiziționat panouri fotovoltaice care au fost instalate pe mai multe clădiri publice, respectiv sediu Primărie, Școala Biușa, Școala Avram Iancu Aluniș, cu scopul de a face economie la factura de curent.

Numărul panourilor fotovoltaice a fost dimensionat în funcție de consumul de energie. Proiectul a fost finanțat din bugetul local.

Utilaje noi cu fonduri europene pentru gospodărire proprie

În continuare, primarul Sorin Romocea este atent la oportunitățile de finanțare europeană, astfel că a câștigat o finanțare de 20.000 euro prin GAL pentru achiziționarea unei vidanje și a unei remorci pentru tractor, care vor fi folosite pentru gospodărire proprie.

Puncte de colectare a deșeurilor din construcții

Primăria Benesat protejează mediul, iar în acest sens a pregătit un proiect prin care va amenaja trei puncte de colectare a deșeurilor din construcții și deșeuri voluminoase în toate satele din comună – Benesat, Aluniș și Biușa.

Cetățenii vor avea posibilitatea de a depozita deșeurile din construcții în aceste puncte de colectare cu titlu gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *