Primăria Bălan derulează o serie de investiții importante pentru cetățenii comunei

Unul dintre cei mai performanți primari liberali din Sălaj, Daniel Pop – primarul Comunei Bălan, aflat la primul mandat, demonstrează că nu ai nevoie de ani de zile pentru a dezvolta o comună.

În mai puțin de 3 ani, primarul Daniel Pop a reușit să deblocheze mai multe proiecte lăsate blocate de vechea administrație, dar totodată a accesat o serie de investiții importante, care odată finalizate vor schimba imaginea comunei Bălan.

Sala polivalentă de sport, realizată de CNI se apropie de finalizare

În scurt timp, în comuna Bălan va fi sărbătoare pentru că una dintre cele mai așteptate investiții ar urma să fie inaugurată. Proiectul construirii unei săli de sport a început cu ani buni în urmă, însă mult timp a stat blocat, iar șantierul era abandonat.

Odată cu câștigarea alegerilor de către Daniel Pop, primarul s-a implicat direct în deblocarea proiectului și chiar la adus la Bălan pe ministrul Dezvoltării care a alocat sumele necesare pentru finalizarea investiției.

În prezent lucrările sunt finalizate în proporție de 90 %, se lucrează la instalarea centralei termice, a sistemului de încălzire, urmând a fi finalizate ultimele retușuri înainte de inaugurare.

Sala de sport are o capacitate de 180 de locuri în tribună, iar suprafața de joc este multifuncțională pentru handbal, fotbal, tenis sau volei. Clădirea va dispune de vestiare pentru fete și băieți, dar și un vestiar pentru arbitri, spații tehnice, etc. În preajma clădirii vor fi amenajate locuri de parcare, alei și trotuare cu pavaj și se va semăna gazon și arbori/arbuști. Sala de sport are o valoare de 6 milioane de lei și se construiește cu finanțare prin CNI.

Noul pod peste Valea Almaşului, în Bălan – este aproape gata

Primăria Bălan a obţinut finanţare pe PNDL 2 pentru amenajarea unui pod nou peste Valea Almaşului, în localitatea Bălan.

Podul va avea o lungime de 40 m, iar peste cele 4 tubulaturi se va turna un strat de asfalt, urmând ca podul să fie dotat și cu iluminat public și trotuar. Valoarea proiectului este de 4.246.152,63 lei.

Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 90% și urmează să fie inaugurate anul acestea, după care să fie deschis circulației publice.

Se lucrează la capela mortuară din Gălpâia

În acest an primarul construiește o capelă nouă în satul Gălpâia. Muncitorii au finalizat turnarea fundației și continuă cu ridicarea zidurilor exterioare. Este vorba de un plan multianual finanțat din bugetul local prin care primarul Daniel Pop își propune să construiască caeple mortuare în fiecare localitate din comună.

Odată cu finalizarea lucrărilor la capela din Gălpâia, în comuna Bălan vor fi funcţionale patru capele mortuare: la Bălan, Gâlgău Almaşului, Chendrea şi Gălpâia. Administrația locală caută soluții pentru construirea unei capele și în satul Chechiș.

Drumul județean 109R, modernizat de Consiliul Județean Sălaj

Un proiect important pentru comuna Bălan este Reabilitare, modernizare drum județean DJ109R – lungime 8 kilometri din care 7 kilometri pe raza UAT Bălan – finanțat de Consiliul Județean Sălaj. Lucrările sunt realizate în mare parte, iar constructorul a făcut lucrări de calitate. Primarul Daniel Pop mulțumește public conducerii CJ Sălaj pentru implicarea și susținerea oferită prin implementarea acestui important proiect.

„Mulțumesc dl președinte Dinu Iancu-Sălăjanu pentru implicarea și finanțarea reabilitării (asfaltare) DJ 109R. Este o investiție importantă pentru întreaga noastră zonă Bălan – Hida, deoarece ne facilitează accesul spre Zalău”, spune primarul Daniel Pop.

„Sunt bucuros că cetățenii pot vedea rezultatele muncii noastre încă din primul mandat. De când am preluat conducerea comunei Bălan, împreună cu echipa și colegii din Primărie, m-am dedicat și am reușit să finalizăm foarte multe investiții importante.

Împreună cu echipa mea și cu sprijinul Consiliului Local Bălan, vom continua să depunem tot efortul pentru a obține cât mai multe fonduri pentru investiții, scopul final fiind acela de a crește calitatea vieții în comuna noastră. Așa cum am promis voi fi alături de toți cetățenii, pentru mine fiecare cetățean contează”, a transmis primarul Daniel Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *