Conducători auto care periclitau siguranța participanților la trafic, depistați și sancționați de polițiștii sălăjeni în acțiune

La data de 23 mai a.c., în intervalul orar 07.30 – 13.00, poliţiştii rutieri, de investigații criminale și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Rurală Zalău și alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune în municipiul Zalău și pe raza de competență a secției, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și depistarea și îndepărtarea din trafic a persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, cu viteză excesivă sau neadaptată, care depășesc neregulamentar și, în general, care săvârșesc abateri în trafic de natură să genereze accidente rutiere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 439 de persoane, au verificat 350 de autovehicule, au efectuat 104 testări pentru depistarea consumului de alcool și au verificat nouă societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 113 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 18.735 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut opt permise de conducere și nouă certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au soluționat 23 de dosare penale și au identificat trei autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în vedere menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere și menținerea unui climat de siguranță de șoselele din județul Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *