Congres UDMR – la Sângeorgiu de Mureş; Programul ”Împreună pentru familie” – supus dezbaterii şi aprobării

Cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România se va desfăşura vineri la Sângeorgiu de Mureş, notează Agerpres. Cu această ocazie, va fi dezbătut şi aprobat Programul „Împreună pentru familie”, o propunere a UDMR prin care se urmăreşte o regândire a sistemului de susţinere a familiei. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai Uniunii de la Târgu Mureş, că Programul „Împreună pentru familie” nu este o chestiune ideologică, ci este baza tuturor politicilor naţionale.

„Vom face propunerile de rigoare, vom pune pe masa coaliţiei, rămâne de văzut care coaliţie, dar noi ne-am angajat că vom fi elaborat toate acestea. Nu este doar o chestiune demografică, doresc să subliniez acest lucru. ‘Împreună pentru familie’ nu este o chestiune ideologică, este şi una ideologică, dar nu numai, nu este o chestiune economică. Este baza tuturor politicilor naţionale, pentru că, dacă nu se nasc copii, dacă familia nu este puternică, atunci comunitatea va slăbi”, a arătat Kelemen Hunor, în cadrul dezbaterii, potrivit traducerii oficiale.

În opinia sa, sistemul actual de sprijin nu deschide perspective pentru familiile mai tinere şi cele numeroase.

”Oferim ţării o nouă filosofie politică, despre care vom discuta la Congres. Desigur, vom păstra sprijinul pentru copii, dar vom adăuga şi venituri pentru familii cu mai mulţi copii. În acelaşi timp, vom discuta şi despre sprijinirea familiilor multi-generaţionale şi crearea de oportunităţi pentru familiile tinere de a accesa mai uşor credite pentru locuinţe”, a spus Kelemen Hunor.

Pe agenda Congresului mai figurează prezentarea şi dezbaterea documentului privind recensământul din România, dar şi propuneri de modificare a Statutului UDMR.

Printre participanţii la Congres se numără premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

Totodată, la Congres vor mai fi prezenţi şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, precum şi alţi lideri de formaţiuni politice din România, Ucraina, Croaţia şi Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *