Consilierii PNL Zalău cer mobilizare pentru deszăpezirea străzilor din municipiu

Consilierii PNL Zalău au intervenit cu propuneri la mai multe proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local organizată marți, 25 ianuarie.

❗Una dintre problemele semnalate de consilierii liberali a fost cea privind activitatea de deszăpezire. Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele săptămâni, consilierii PNL Zalău au solicitat ca firma desemnată de primărie pentru deszăpezire să acționeze cu promptitudine pe toate străzile din oraș, în special pe cele în pantă, nu doar pentru buna desfășurare a traficului rutier, dar mai ales pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute în trafic din cauza condițiilor de drum.

❗La proiectul nr. 2, consilierii liberali au atras atenția ca planul urbanistic zonal pentru realizarea acceselor la proprietăți în Parcul Industrial Zalău Vest să respecte normativele în vigoare. Mai exact, să nu încalce prevederile OG 43/97 care prevede la art.37 alin.(6) “Se interzice deschiderea de căi de acces direct în variantele ocolitoare. Accesul la acestea se va face prin drumuri colectoare…”.

Momentan s-au eliberat autorizații de construcție pentru căi de acces direct din șoseaua ocolitoare, fapt care poate congestiona traficul, mai ales în momentul finalizării autostrăzii.

❗La proiectul de hotărâre nr. 3, consilierii liberali au fost de acord cu propunerea ca în curtea unităților de învățământ să se desfășoare activități sportive înafara programului de școală. Au adus însă mențiunea ca aceste activități să aibă loc într-un cadru organizat și cu asumarea scrisă a părinților sau a unui alt adult care să răspundă pentru eventuale incidente sau distrugeri, fapt care s-a și concretizat într-un amendament.

Proiectul inițiat de grupul politic USR nu a trecut de votul consilierilor pesediști.

Rolul consilierilor este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de consiliul local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări pe adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *