Consiliul Județean are în plan construirea de parcuri industriale în Hereclean, Șimleu și Cehu Silvaniei

Consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Sălaj de azi, 29 decembrie, un acord de parteneriat pentru înființarea a trei parcuri industriale după modelul de succes de la Jibou.

Cele trei noi parcuri industriale vor fi construire pe raza comunei Hereclean, orașului Șimleu Silvaniei și a orașului Cehu Silvaniei.

Potrivit proiectelor fiecare parc industrial va avea o suprafață de cel puțin 5 hectare, poziționare compactă, va avea acces de la drumul național, județean sau european. Terenurile nu trebuie să aibă probleme juridice și trebuie să fie poziționate astfel încât să ofere acces facil forței de muncă.

„Ne dorim realizarea unui parc industrial și a unor platforme industriale pentru că în zona orașului Jibou există un astfel de parc și vedem că este un succes pentru economia orașului, pentru dezvoltarea zonei limitrofe. La fel ne dorim să realizăm astfel de parcuri industriale în zona Zalăului și în orașele Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei. Este nevoie de aceste acorduri de parteneriat, pentru a avea la dispoziție terenul necesar. Sperăm că va fi un succes de care ne vom bucura cu toții. Pe lângă venituri economice, aceste investiții vor genera și locuri de muncă”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *