Consiliul Județean construiește cu fonduri europene 10 case noi de tip familial și 3 centre de zi

M
Vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Robert Szilagyi, anunță că instituția continuă amenajarea caselor de tip familial pentru copiii instituționalizați, cu finanțare de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional.
În prezent în județul Sălaj funcționează 13 case de tip familial. Cu fonduri europene urmează să fie înființate 10 case noi și 3 centre de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă la Șimleu, Cehu și Jibou.
În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean din 30 iunie a fost aprobat actualizarea valorii acestor proiecte, respectiv a cofinanțării necesare implementării acestora în cadrul POR.
Conform reglementării UE, începând cu perioada 2010-2020, țările membre trebuie să se străduiască să elimine instituțiile sociale pentru a crea în schimb case tip familial. Întrucât persoanelor separate (în special copiii) le este greu să se integreze în comunități, creșterea în case familiale mai mici (maxim 12) în locul caselor de copii, poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *