Consiliul Județean Sălaj a demarat o serie de investiții noi, importante pentru întreg județul

M

Noua conducere a Consiliului Județean Sălaj depune tot efortul pentru a continua modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul întregului județ, astfel că recent au fost finalizate o serie de investiții, dar totodată au fost demarate noi proiecte de anvergură, atât cu finanțare de la Uniunea Europeană, cât și cu bani de la bugetul județului. 

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, este foarte interesat de stadiul fiecărui proiect aflat în derulare, astfel că efectuează săptămânal vizite pe șantierele din județ pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar și pentru a rezolva eventualele sincope neprevăzute.

Cert este că în județul Sălaj se derulează proiecte importante de investiții în toate domeniile, fie că vorbim de infrastructura rutieră, cea de sănătate sau cultură.

Drumurile județene DJ 109F ȘI DJ 109 au fost modernizate cu bani de la buget

🛣️ Două tronsoane de drumuri județene au fost transformate radical în urma unor investiții finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Sălaj. Este vorba despre DJ 109F: Fodora – DN 1C și DJ 109: limită județ Cluj – Dragu, pentru care la data de 15 iunie, au avut loc recepțiile la terminarea lucrărilor de reabilitare.
➡️ Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea DJ 109F este de 1,92 milioane de lei, iar pentru DJ 109, de 1,68 milioane de lei.

DJ 109P modernizat cu 101 milioane lei fonduri europene

Consiliului Județean Sălaj a fost semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P: DN 1H – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – limită județ Satu Mare.
📌 „Banii europeni nerambursabili sunt o resursă extrem de importantă pentru dezvoltarea armonioasă a oricărei zone, asigurarea unui echilibru social și economic și creșterea calității vieții cetățenilor. Întrucât ne dorim să atingem o rată cât mai mare de absorbție a acestor fonduri, eforturile noastre se îndreaptă spre pregătirea de proiecte mature pentru momentul în care vor fi lansate ghidurile și vor fi deschise liniile de finanțare. Această abordare ne va permite să reducem considerabil timpul aferent procedurilor birocratice și, implicit, să eliminăm eventualele întârzieri. Un astfel de proiect este și cel privind reabilitarea și modernizarea DJ 109P, arteră cu o lungime de circa 24 km, ce asigură legătura între DN 1H și județul Satu Mare”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.
🛣️ Drumul județean ce face obiectul contractului semnat astăzi cu SC Dimex-2000 Company SRL se intersectează cu două drumuri naționale (DN 1H și DN 19B) și cinci drumuri comunale (DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100).
⏩ În valoare de 101 milioane de lei (TVA inclus), contractul are o durată totală de 39 de luni de la data semnării, pentru partea de execuție fiind alocate 29 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
🚧 Principalele intervenții vizează refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți, amenajarea stațiilor de autobuz, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

Podul de la Rus va fi reabilitat cu peste 1 milion de euro

Podul peste râul Someș, pe DJ 108S, km 0+300, în localitatea Rus, va fi pus în siguranță în cadrul unei investiții în valoare de 5,4 milioane de lei derulate de către Consiliul Județean Sălaj.
➡️Construit în 1977, podul de la Rus are 173 metri lungime și 9,4 metri lățime.
👷 Lucrările vor fi executate de către Asocierea SC Transilvania Grand Construct SRL & SC Frasinul SRL și au o durată de 12 luni.

Castelul Beldy din Jibou se reabilitează cu fonduri europene din PNRR

Consiliul Județean Sălaj a depus, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, cererea de finanțare pentru proiectul de restaurare a ansamblului Castel Beldy din Jibou. Valoarea proiectului este de 34,65 milioane de lei.
✅ Obiectivul de investiție a fost acceptat și inclus în Ruta Castelelor, una dintre cele 12 rute turistice/culturale din România ce vor fi restaurate și promovate cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
ℹ️ Cu o istorie de circa 120 de ani, Castelul Beldy este unul dintre puținele castele baroce din Transilvania, având o compartimentare ce amintește de conacele nobiliare din epoca modernă.
🧱 În urma multiplelor expertize și studii, proiectantul a propus lucrări de intervenții de ansamblu atât la clădirile principale și la anexe – consolidarea fundației și asigurarea hidroizolației, restaurarea arhitecturală, a tâmplăriei, a vechilor obloane și a pardoselilor, reabilitarea grupurilor sanitare, accesibilizarea spațiului pentru persoanele cu dizabilități, cât și reamenajarea parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *