Consiliul Județean Sălaj a reparat în regim de urgență drumul județean DJ 108S

Două proiecte de infrastructură rutieră au fost recepționate, în această săptămână, pe DJ 108S, în comuna Zalha. Investițiile, în valoare totală de circa 435.000 de lei, au vizat consolidarea malului drept al Văii Zalha, cu carcase de gabioane, respectiv refacerea corpului drumului.
🚧 Lucrările au fost realizate în regim de urgență, în baza acordurilor de asociere încheiate între Consiliul Județean Sălaj și Primăria comunei Zalha.
📌 „Tronsonul de drum județean pe care s-a intervenit a fost grav afectat de viituri în anii 2015, 2017 și 2020. Dacă în 2015, viiturile au rupt o porțiune de circa 15 metri din drum, în anii următori, pe fondul ploilor abundente și în lipsa lucrărilor de reparații, malul a continuat să se erodeze, iar zona surpată s-a extins la 70 metri. Din aceste motive, accesul la proprietățile din zona a fost îngreunat, iar circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere că traficul a fost restricționat pe o singură bandă și că, fiind drum în curbă, vizibilitate era redusă. Printr-o bună mobilizare, am reușit să rezolvăm această problemă stringentă în doar două luni de la semnarea contractelor de lucrări”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.
ℹ️ Pentru consolidarea malului drept, finanțarea a fost asigurată din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, în timp ce lucrările de refacere a corpului drumului au fost executate din fonduri de la bugetul județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *