Deptatul PNL, Liviu-Ioan Balint a votat Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022

Azi 23 decembrie 2021, a fost aprobat bugetul de stat pentru anul 2022. Potrivit proiectului de buget aprobat în plenul reunit al Parlamentului României, 23 de miliarde de lei este bugetul alocat Ministerului Sănătății pentru anul 2022.

Deptatul liberal, Liviu-Ioan Balint, a votat și susținut bugetul ministerului atât în comisiile reunite de specialitate, cât și în plenul Parlamentului.

„Niciodată nu se poate asigura un buget după nevoile din domeniul sănătății, un domeniu complex și mai ales în această perioadă de pandemie în care atenția și presiunea este pe Ministerul Sănătății. O mare parte din sumele alocate de la bugetul de stat sunt necesare asigurării materialelor și medicamentelor specifice virusului SARS-CoV-2. 

Întotdeauna, la rectificările realizate de Guvernul României, sunt asigurate sumele necesare atât pentru salariile personalului medical și auxiliar, cât și pentru achiziția de materiale sanitare, echipamente medicale, inclusiv investiții în sistemul sanitar. 

În calitate de secretar al Comisiei de Sănătate și familie din Camera Deputaților, consider că bugetul Ministerului Sănătății alocat pentru anul 2022 este unul echilibrat. 

Pe această cale transmit întregului personal medical din România că parlamentarii din cadrul Comisiei de Sănătătate și familie vor continua să susțină prin toate mijloacele nevoile din sistemul de sănătate, atât cât permite bugetul. 

Urez tuturor multă sănătate, sărbători binecuvântate, Crăciun fericit și An nou 2022 plin de realizări”, a transmis deputatul PNL, Liviu-Ioan Balint. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.