Copilul minune, Răzvan Ciule, a realizat cel mai „cool” ghid turistic al județului Sălaj

În pofida unei boli deosebit de grave pe care o are, tetrapareză spastică, a absolvit cursurile Facultății de Teologie din Sibiu, a terminat masteratul, vorbește engleză, franceză, italiană și este pasionat de webdesign și programare.

Imobilizat într-un scaun cu rotile, Răzvan Ciule este cel care a realizat și aranjat grafic un inedit ghid turistic al județului Sălaj, un parteneriat cu Instituția Prefectului.

Ghidul conține legendele locale, atracțiile turistice ale județului și nenumărate rețete locale.

De-a lungul timpului, Răzvan a realizat zeci de pagini web și este, de asemenea, voluntar în organizații pentru sprijinirea tinerilor din România, scrie jurnalistul Adrian Lungu de la RRA România.

„Dragi prieteni și stimați sălăjeni, încep această postare plin de recunoștință pentru toate aprecierile și gândurile bune primite atât ieri cât și azi, ca urmare a activității desfășurate alături de Instituția Prefectului Sălaj.

Invitația de a mă implica în acest proiect, lansată de doamna David Iulia, a fost o reală provocare și o bucurie pentru mine și o nouă oportunitate de a descoperi și promova frumosul. Am avut șansa de a descoperi: locuri, monumente, personalități, tradiții, oameni și comunități foarte interesante.

Cele 166 de pagini ale ghidului cuprind informații din și despre toate cele 61 de Unități Administrativ Teritoriale din județ (4 orașe și 57 de comune) dar și informații despre celelalte minorități din județ (maghiari, slovaci și romi).

Deși toate felicitările dvs mă onorează, țin să precizez că acest demers a fost o muncă de echipă și doresc să împart bucuria acestei reușite și cu Coordonatoarea proiectului David Iulia- Manager public superior în cadrul Instituției Prefectului Sălaj, cu doamna Zamfira Puscas, Consultant Cancelarie, în cadrul aceleiași instituții și cu întreaga echipă cu care am lucrat alături de domnul Virgil Turcas, cel care până ieri a deținut funcția de prefect al județului.

Mulțumesc instituției Prefectului, domnului prefect și domnilor subprefecți pentru oportunitatea de colaborare. De asemenea adresez mulțumiri sincere primarilor și reprezentanților din teritoriu care au transmis poze și informații, chiar și în pandemie.

Mulțumesc din suflet tinerei Irina Lungu care ne ajută cu corectura și tinerei interprete Alexandra Chira, pentru faptul că acceptat să apară gratuit pe coperta ghidului, precum și prietenului /Razvan Petrovan, care a realizat poza cu statuia lui Iuliu Maniu prezentă de asemenea pe copertă.

Închei adresând un gând de recunoștință tuturor reprezentanților presei care au relatat evenimentul atât la nivel local cât și național și promit ca în perioada următoare să să revin cu un link unde să puteți parcurge ghidul, de îndată ce acesta va fi disponibil oficial pe site-ul Instituției Prefectului Sălaj.

Dau Slavă lui Dumnezeu pentru toate câte le-a săvârșit cu noi și pentru frumusețile pe care le-a zidit și dăruit acestei zone și mulțumesc familiei și prietenilor pentru sprijin și tuturor preoților care ne-au purtat în suflet, în gând și în rugăciuni la Altare, spre a finaliza această amplă lucrare sub Harul și Binecuvântarea lui Dumnezeu, a Sfinților și a Maicii Domnului.”

Sursa Facebook Răzvan Ciule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *