„Cu cartea pe uliţă”, proiect educațional derulat de Biblioteca Județeană care implică sute de copii din mediul rural

Un proiect educaţional ce îşi propune implicarea a peste 300 de copii din mediul rural din Sălaj în sesiuni de lectură în aer liber şi 10 ateliere interactive de creaţie artistică se va derula în următoarele trei luni, în organizarea Bibliotecii Judeţene „I.S. Bădescu” Sălaj, prin Asociaţia „Prietenii Bibliotecii”.

„‘Cu cartea pe uliţă’ s-a născut din dorinţa de a încuraja cât mai mult lectura şi creativitatea în rândul copiilor. În următoarele luni vom organiza minim 10 sesiuni de lectură în aer liber pe uliţele a 10 comunităţi ale judeţului Sălaj şi 10 ateliere interactive de creaţie artistică, la care vor participa peste 300 de copii. Cărţile achiziţionate prin proiect vor circula în cele 10 comunităţi, copiii putându-se astfel bucura de titluri noi şi atractive. În plus, Biblioteca Judeţeană Sălaj va fi implicată cu un fond propriu de carte în aceste vizite, dar şi cu bibliotecarii specializaţi”, precizează marţi, într-un comunicat de presă, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj, Mariana Marian.

Potrivit sursei citate, în cadrul atelierelor copiii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu bibliotecari, scriitori şi voluntari, vor afla mai multe informaţii despre importanţa lecturii în dezvoltarea lor personală şi modul în care arta poate modela procesele cognitive ale copiilor.

Proiectul este finanţat de PEPCO România, în cadrul programului Pepcolandia, un program susţinut prin determinarea şi implicarea angajaţilor PEPCO, gestionat la nivel local de Organizaţia Umanitară CONCORDIA.

Asociaţia „Prietenii Bibliotecii” este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în anul 2002, cu scopul de a susţine activităţile Bibliotecii Judeţene Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *