Curtea interioară a SC Transurbis SA a fost asfaltată, iar acoperișul clăridii de birouri schimbat

La societatea de transport public de călători din Zalău, SC Transurbis SA, se desfășoară lucrări de renovare. Săptămâna aceasta au început lucrările de înlocuire a acoperișului imobilului unde funcționează birourile angajaților, afectat de gheață în 2019, curtea de 4.700 de metri pătrați este asfaltată, iar de vineri se pot achiziționa abonamente online de pe site-ul tuz.ro.

Attila Sojka, directorul economic al companiei, a declarat că 186.000 de lei din profitul de anul trecut au fost cheltuiți pe reparații la acoperiș și 26.000 de lei pe software și investiții. Profitul din acest an, 250 de mii de lei, va fi folosit pentru asfaltarea zonei principale a curții.

„Folosim software-ul pentru a emite carduri și pentru a valida abonamentele. Vindem biletele și abonamentele la patru puncte, dintre care trei au fost achiziționate de municipalitatea locală printr-o licitație europeană, cel din gară a fost cumpărat de companie și îl operăm noi”, a declarat Attila Sojka, care a mai informat că, începând de vineri, abonamentele vor fi disponibile pe site-ul Transurbis (www.tuz.ro) și că în curând se va permite și plata prin SMS.

Venituri reduse în timpul pandemiei COVID-19

Pandemia a redus veniturile la 55% față de 2018, a explicat directorul economic. În ciuda acestui fapt,Transurbis a rămas o companie profitabilă, deoarece s-a semnat un nou contract cu Consiliul Local Zalău la sfârșitul anului 2018, în conformitate cu standardul european, care prevede și un profit profitabil de 4,44%, în timp ce au și venituri suplimentare, inclusiv din închirierea de autobuze și publicitate pe vehicule.

Pensionarilor li s-a permis să călătorească gratuit din 2010, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Zalău, în timp ce naveta gratuită pentru studenți este prevăzută de Legea educației, ceea ce înseamnă că aceștia, alături de persoanele cu handicap, veteranii de război și revoluționarii, călătoresc, de asemenea, gratuit cu transportul public în comun.

O afacere profitabilă după un împrumut de 20 de milioane de lei

În 2013, când Attila Sojka s-a alăturat echipei SC Transurbis SA, compania avea o datorie (împrumut) de 20 de milioane de lei, dar anul trecut a încheiat anul cu un profit de aproape 490.000 de lei. Noile autobuze vor fi însoțite luna viitoare de uniforme noi pentru șoferii de autobuz, pentru care se vor cheltui 80.000 de lei.

În prezent, există 47 de linii de transport public local la nivelul Municipiului Zalău. Cea mai mare problemă a acestora este aglomerația de pe șosele, pentru că șoferii de autobuz nu pot respecta orarul, mai ales la orele de vârf”, a declarat directorul economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *