Ing. Alin Oros – directorul care a schimbat radical transportul public în comun din Zalău

Tânărul director general al SC Transurbis SA Zalău – compania locală de transport public în comun, este unul dintre cei mai implicați oameni din administrația publică locală și care urmărește doar interesul cetățenilor pentru a oferi cele mai bune servicii de transport.

Inginerul Alin Oros are 39 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este de profesie inginer diplomat, absolvent al Universității Tehnice din Cluj – Facultatea de Mecanică Autovehicule Rutiere. Oros are absolvit și un master în Administrarea afacerilor și a mai finalizat cursurile școlii post-universitare Ingineria Circulației Rutiere.

Înainte să ajungă directorul SC Transurbis SA, Alin Oros a ocupat timp de 11 ani funcții de conducere la o multinațională (societate de asigurări) care activează la nivel mondial, mai exact în 16 țări.

Cel mai mare proiect de investiții din istoria Transurbis, derulat sub coordonarea lui Alin Oros

Proiectul pe Mobilitate Urbană în valoare de peste 15 milioane de euro din fonduri europene prin care s-au achiziționat 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticheting, automate de încărcare carduri (10 buc.), stații de autobuz, panouri de informare călători și sistem de supraveghere cu camere video. Proiectul este realizat în proporție de aproximativ 70 %, iar termenul de finalizare este ianuarie 2022.

În acest moment se lucrează la instalarea celor 10 automate de încărcare caduri, se montează panourile de informare a călătorilor și la sistemul de supraveghere cu camere video.

„Încă din anul 2016, de când am preluat cu responsabilitate funcția de director general al SC Transurbis SA, împreună cu Primăria Municipiului Zalău am reușit să implementăm cel mai ambițios proiect de modernizare a transportului public local.

Recent am promovat concursul și am obținut al doilea mandat de director general, mandat în care îmi doresc să duc la bun sfârșit proiectele începute și să demarăm noi investiții atât cu fonduri proprii, cât și prin accesarea de fonduri europene, astfel încât să oferim servicii de calitate cetățenilor din Municipiul Zalău și tuturor călătorilor SC Transurbis”, a declarat pentru Monitorul de Sălaj, directorul general Alin Oros. 

Proiect nou pentru achiziționarea de încă 30 de autobuze electrice

Directorul general Alin Oros este preocupat în permanență de dezvoltarea companiei de transport public local, iar împreună cu Primăria Municipiului Zalău pregătesc un nou proiect de investiții pe fonduri europene pentru modernizarea întregii autobaze de pe strada Fabricii – reabilitare clădiri, sediu birouri, atelier auto, spălătorie, stație ITP, vestiare, dar și achiziționarea a încă 30 de autobuze electrice. Valoarea proiectului depășește 20 de milioane de euro, iar proiectul va fi depus pe noul exercițiu financiar european 2021-2027.

În acest sens, Primăria Municipiului Zalău poartă discuții cu conducerea ADR Nord-Vest pentru a maximiza șansele de accesare a fondurilor europene, în acest sens fiind programată o nouă întâlnire la Zalău cu fostul ministru al Fondurilor Europene, Ioan Boloș – director ADR Nord-Vest.

„Atât noi, cât și Primăria Municipiului Zalău dorim să continuăm investițiile în modernizarea transportului public în comun, astfel că analizăm posibilitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea autobazei și achiziția a 30 de autobuze electrice”, spune Alin Oros. 

În prezent SC Transurbis SA are în parcul auto 65 de autobuze de capacități diferite cu care se operează pe cele 47 de linii de transport. Dintre acestea, 20 de autobuze sunt electrice.


Director ing. Alin Oros: „Suntem preocupați să oferim cele mai bune și sigure condiții de călătorie cu mijloacele de transport în comun”

„Transmit pe această cale mulțumiri domnului primar Ionel Ciunt și conducerii Primăriei Zalău pentru tot sprijinul acordat în dezvoltarea serviciilor de transport public în comun. Vreau să asigur călătorii că vom încerca să oferim cele mai bune condiții de călătorie și siguranță în mijloacele de transport SC Transurbis SA” a conchis directorul Alin Oros. 

2 thoughts on “Ing. Alin Oros – directorul care a schimbat radical transportul public în comun din Zalău

  1. Sunt incintat de felul cum funcționează transportul în comun! Vă felicit ďomnule director Alin Oros! Nota zece cu plus!
    Ps. Nu cred că trebue să aduceți mulțumiri publice domnului primar pentru că interesul este în primul rînd al dumnealui! Din cîte îl cunosc eu, nu cred că domnu primar așteaptă așa ceva mulțumiri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *