Dăncilă rupe PSD-ul, înființează un nou partid, după modelul Dragnea

Fostul presedinte al PSD Viorica Dancila si-a anuntat, marti, plecarea din PSD si infiintarea unui nou partid. Ea sustine ca PSD „ne-a tradat pe multi dintre noi”.

”Cred ca multi dintre dvs. v-ati intrebat daca mai exista o sansa ca Romania sa ne apartina. Mi-am pus si eu, de nenumarate ori, aceasta intrebare, si da, cred cu convingere ca acest lucru se poate realiza. Cum? Doar daca fiecare dintre noi luam decizii radicale. Eu am luat acum aceasta decizie. Dupa 26 de ani de cariera politica in PSD, m-am hotarat sa o iau de la capat. De astazi sunt membru al unei formatiuni politice noi. Partidul Natiune Oameni Impreuna (NOI). Un partid tanar, cu oameni tineri, dar valorosi, oameni care au decis sa nu mai stea deoparte”, a scris, marti, pe Facebook, Viorica Dancila.

Aceasta afirma ca nu i-a fost usor sa ia decizia.

”Nu a fost usor ca dupa 26 de ani in care am activat in Partidul Social Democrat sa fac acest pas. L-am facut insa pentru ca NU ma mai regasesc in PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au tradat pe multi dintre noi, au dezamagit increderea acordata de foarte multi romani. Mi-am asumat activitatea mea publica, cu bune si rele. De aceea, sunt convinsa ca revenirea mea in politica va atrage si multe critici. Insa, ca un om care isi iubeste tara, ca un bun roman, nu pot sta deoparte cand vad ca lucrurile nu merg bine”, a mai scris Dancila.

Aceasta sustine ca a revenit in politica ”pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi in care politica poate fi si altfel, o politica in care interesul personal si cel de partid sa fie inlocuit cu interesul national”.

”Acest tip de abordare, de gandire politica, pe care o apreciez, pe care o sustin si care ma defineste, am regasit-o in randul membrilor Partidului Natiune Oameni Impreuna(NOI). Am gasit aici oameni care nu au mai facut politica, oameni seriosi, cu experienta relevanta in domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazata pe patriotism, adevar, consens, comuniune, credinta autentica, se identifica cu viziunea mea, cu ceea ce imi doresc pentru Romania si pentru romani”, a mai scris fostul presedinte al PSD.

Aceasta apreciaza ca ”a venit vremea sa ne unim fortele, pentru ca Romania sa fie un stat respectat, un stat modern si european, un stat in care soarta fiecarui roman sa conteze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *