Ministrul Lucian Bode a semnat Planul operațional de sprijin pentru România, cu măsuri pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni

↗ Ministrul PNL de Interne, Lucian Bode, a semnat Planul operațional de sprijin pentru România, cu măsuri concrete în gestionarea fluxului de refugiați proveniți din Ucraina, România fiind primul stat membru care a semnat un astfel de document. Autoritățile române au contabilizat până acum cheltuieli de peste 30 milioane euro, care urmează să fie decontați de Comisia Europeană.

↗ Ministrul liberal al Internelor a evidențiat eforturile României la reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI), la Bruxelles, organizat de Președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene, unde s-a discutat despre coordonarea la nivel european în privința gestionării refugiaților din Ucraina.

↗ România a devenit o importantă bază logistică pentru o mare parte din ajutorul umanitar internațional pentru Ucraina. În același timp, am alocat Republicii Moldova asistență umanitară consistentă și am luat ample măsuri organizatorice pentru reducerea presiunii asupra acestei țări în privința cetățenilor ucraineni.

↗ De asemenea, ministrul Lucian Bode a avut o întrevedere bilaterală cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, discuția axându-se pe cele mai recente evoluții și măsuri de coordonare necesare la nivel european în privința refugiaților.

Ministrul Lucian Bode: „Sper că acest conflict se va încheia cât mai curând, pentru ca urmările lui să nu devină și mai devastatoare decât sunt deja. În aceste momente, cooperarea și solidaritatea sunt esențiale, iar acțiunile noastre trebuie să se concentreze, în primul rând, pe sprijinul acordat populației din Ucraina care traversează momente extrem de dificile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *