Dari Toma a împlinit azi un an de când a preluat mandatul de prefect al județului Sălaj

S-a împlinit, în aceste zile, un an de când Dari Toma a preluat mandatul de prefect al judeţului Sălaj, o funcţie de înaltă demnitate publică, dar care implică şi multe responsabilităţi.
„Aşa cum mi-am asumat încă de la început, m-am străduit, zi de zi, să fiu în slujba cetăţenilor, a locuitorilor judeţului Sălaj, cu toată puterea mea de muncă şi experienţa administrativă acumulată până în prezent.
A fost un an dominat în mod autoritar de pandemia de COVID-19, cu valuri succesive de infectări pe care am încercat, şi în mare măsură am reuşit, să le gestionăm corespunzător, alături de structurile suport din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Pompieri, Poliţie, Jandarmerie), dar mai ales împreună cu sistemul medical din judeţ.
La acest capitol vreau să amintesc cele două maratoane de vaccinare organizate la Zalău, alături de campania de vaccinare din mediul rural şi din cabinetele medicilor de familie.
Vreau să le mulţumesc, cu acest prilej, tuturor celor care au făcut eforturi deosebite pentru ca, astăzi, să putem renunţa la restricţiile impuse de pandemie.
M-am implicat activ în acest prim an al mandatului meu în soluţionarea unor dificultăţi apărute în realizarea tronsoanelor de autostradă din Sălaj, în gestionarea pestei porcine africane (PPA), fond funciar, păstrând totodată un dialog permanent cu reprezentanţii administraţiilor locale şi mediul de afaceri.
În cadrul unor vizite în Sălaj ale unor miniştri şi secretari de stat am încercat să găsim, împreună, soluţii pentru problemele cotidiene, făcând totodată propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei.
Nu în ultimul rând, a fost anul în care s-a finalizat proiectul prin care Palatul Administrativ a fost transformat, cu fonduri europene şi guvernamentale, într-una din cele mai moderne clădiri publice din ţară. Sediul Instituţiei Prefectului Sălaj este, astăzi, o clădire eficientă energetic, complet reabilitată şi adusă la standardele secolului XXI.
Vreau să îmi exprim întreaga mea apreciere pentru echipa de proiect, antreprenorul general şi toţi cei implicaţi în realizarea proiectului. Ţin să subliniez, în acelaşi timp, sprijinul deosebit primit din partea Ministerului Afacerilor Interne.
Cu siguranţă, a fost un an cu multe provocări, multe greutăţi dar şi multe aspecte pozitive, care îmi dau energia de a merge mai departe.
Pentru perioada ce urmează, îmi propun să rămân la fel de angajat în munca pe care o fac în slujba cetăţenilor, alături de o atenţie deosebită pentru tot ce înseamnă implicaţiile conflictului armat din Ucraina.
Aşa cum spune o vorbă de duh, la sfârșitul zilei, tot ce ai nevoie este speranță și putere. Speranță că totul se va schimba în bine și putere să ai răbdare până se va întâmpla asta”, a transmis Dari Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *