Depistat în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept

Luni, 19 decembrie a.c., la ora 17.35, pe drumul comunal 47, pe direcția Surduc – Solona, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Hida, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehiucle pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

A T E N Ț I E!

Recomandări ale polițiștilor rutieri sălăjeni, privind obligațiile pe care le au și riscurile la care se expun conducătorii auto implicați în accidente rutiere grave, în cazul în care părăsesc locul accidentului:

În situația în care sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, conducătorii auto au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea polițiștilor.

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea oamenilor legii, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

– să ia măsuri de anunțare imediată a Poliției,

– să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului,

– să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligată să anunțe de îndată Poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *