Deputatul Florian Neaga a votat pentru bolnavii de cancer

 

A fost adoptat azi în Camera Deputaților proiectul de lege prin care persoana care îngrijește un bolnav de cancer va beneficia de concediu și indemnizație, la fel ca în cazul persoanei care îngrijește un copil bolnav.

Proiectul de lege modifică și completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate. I

ndemnizația pentru îngrijirea pacientului cu afectiuni oncologice se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

„Sunt coinițiator al proiectului de lege alături de alți colegi parlamentari și consider că această modificare legislativă se impune pentru că îngrijirea unui bolnav de cancer implică un efort uriaș, care poate însemna inclusiv renunțarea la venituri de către persoana care trebuie să îngrijească bolnavul, situație care le limitează ambilor posibilitățile, punându-i în și mai mare dificultate, în condițiile în care resursele le sunt canalizate pentru ameliorarea stării bolnavului. Mai ales în această perioadă în care bolnavii de cancer au avut și mai mult de suferit din cauza blocajelor din sistemul de sănătate provocate de pandemie, accesul lor la servicii de sănătate fiind grav afectat, de la diagnostic la tratament, până la accesul la medicație”,transmite deputatul PSD Florian Neaga.

Camera Deputaților este în acest caz for decizional, după ce proiectul a fost adoptat și de Senat, urmând să devină lege după promulgare și publicarea în Monitorul Oficial în următoarele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *