Deputatul Florian Neaga, mesaj de Ziua Internaţională a Asistentului Medical

Declaraţie politică – Parlamentul României, Camera Deputaţilor
Domnule preşedinte,
Stimaţi colegi,
Anual, în data de 12 mai celebrăm Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day), instituită în 1974 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali şi aniversată la nivel mondial.
Există peste 20 de milioane de asistenţi, în întreaga lume, rolul lor fiind esenţial în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare al acestora. Asistenţii sunt, în numeroase situaţii, singurii profesionişti din domeniul sănătăţii accesibili pentru mulţi oameni, în timpul vieţii lor.
Anul acesta în mod special trebuie să ne exprimăm respectul şi admiraţia faţă de aceştia, în contextul unei pandemii care a marcat lumea. Avem nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienții noștri şi este de datoria noatră, a parlamentarilor şi a guvernanţilor să le asigurăm sprijinul nostru, prin măsuri concrete prin care să fie asigurate condițiile necesare pentru exercitarea acestei profesii la standarde ridicate.
În încheiere, aş dori să profit de această zi pentru a-mi exprima recunoştinţa față de activitatea tuturor cadrelor medicale pentru tot efortul depus în asigurarea asistenței medicale, în condițiile dificile ale pandemiei Covid-19.
La mulți ani, asistenți medicali!
Vă mulţumesc!
Deputat Florian-Claudiu NEAGA
Circumscripţia electorală nr.33 SĂLAJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *