Deputatul Florian Neaga, mesaj la 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Cei 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană au fost marcați aseară în Parlament prin ședință solemnă.

Ședința solemnă de aseară din Parlament, dedicată împlinirii a 15 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, a fost una a reflecțiilor asupra progresului pe care țara noastră l-a făcut de când a aderat la acest parteneriat strâns al țărilor civilizate, în care cultura fiecăreia este respectată și apreciată, economiile lor sunt integrate. Sunt premise pentru un viitor bun împreună, cu perspectiva securității economice.

„Aderarea României la Uniunea Europeană în 2007 și aderarea la NATO în 2004 au însemnat pașii decisivi pentru apartenența la lumea civilizată, unde, dacă privim lucrurile la scară mondială, lucrurile stau cel mai bine în ansamblu și unde democrația este mai certă decât oriunde. Iar democrația este cel mai bun teren pentru dezvoltare și o viață mai bună”,transmite deputatul PSD Florian Neaga.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, care a participat aseară la ședința solemnă a Parlamentului României, în contextul în care Franța asigură în prezent președinția UE, a amintit în discursul său de nume de talie internațională ale culturii românești și a apreciat că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România şi-a câştigat locul în inima Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *