Deputatul PNL Liviu-Ioan Balint prezent la evenimentul „Ministrul Cultelor – 160 ani”

Academia Română și Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat joi, 10 februarie 2022, evenimentul „Ministerul Cultelor – 160 de ani“. Manifestarea a avut loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 10, și a fost moderată de acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române.

Potrivit unui comunicat al Academiei Române, în deschidere a luat cuvânt acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a fost citit mesajul ES Klaus Werner Iohannis, Președintele României, de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor.

 

Au rostit alocuțiuni Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, precum și conducătorii tuturor cultelor religioase din România.

 

Împlinirea a 160 de ani de la înființarea Ministerului Cultelor a fost marcată și de lansarea albumului filatelic cu același nume, în variantă bilingvă, română și engleză.

 

În cei 160 de ani de existență, instituția a fost condusă de personalități marcante ale vieții culturale și științifice din România, între care și mulți membri ai Academiei Române, precum V.A. Urechia, Alexandru Odobescu, Dimitrie Bolintineanu, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu, Vasile Conta, Take Ionescu, Petru Poni, Spiru Haret, Dimitrie A. Sturdza, I.G. Duca, P.P. Carp, Ion C. Brătianu, Simion Mehedinți, Octavian Goga, P.P. Negulescu, Vasile Goldiș, Nicolae Iorga, Dimitrie Gusti, Constantin Giurescu, Gheorghe Vlăduțescu, Răzvan Theodorescu.

Prezent la grandiosul eveniment, deputatul sălăjean Liviu-Ioan Balint a transmis că: „Mulțumesc dl. Ministru al Secretariatului de Stat pentru Culte Victor Opaschi pentru invitația de a participa la acest frumos eveniment la sărbătorirea a 160 de ani la înființarea Ministerului Cultelor, și pentru buna colaborare pe care am avut-o în cei cinci ani de când am fost ales în Parlamentul României. Pe această cale adresez un sincer La mulți ani Ministerului Cultelor, tuturor celor 18 culte religioase din România și în special dl. Ministru care aniversează zece ani de când se află în fruntea ministerului. Doamne ajută!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *