Podurile din Șimișna și Someș-Guruslău vor fi reabilitate de Consiliul Județean

🌉 Podul peste Valea Șimișnei, pe DJ 108S, în localitatea Șimișna, și cel peste râul Someș, pe DJ 108E, în Someș Guruslău, intră în reabilitare.

✍️ Consiliul Județean Sălaj a finalizat procedurile de achiziție publică pentru punerea în siguranță a construcțiilor, iar în această săptămână, președintele instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu, și reprezentanții firmelor care au câștigat licitațiile au semnat contractele de execuție a lucrărilor.

📌 „Cele două construcții nu corespund din punct de vedere al normelor tehnice actuale și necesită ample lucrări de reabilitare și consolidare. Investițiile pe care le vom derula vor crește gradul de siguranță a circulației pe aceste poduri, vor îmbunăți condițiile de trafic, precum și și conexiunile dintre comunitățile din zonă”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

🚧 În cazul podului de la Șimișna, în lungime de 38,4 metri, contractul are o valoare de 2,25 milioane de lei. Lucrările vizează reabilitarea podului, prin lărgirea suprastructurii și aducerea la o stare corespunzătoare din punct de vedere al cerinţelor de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare.

🦺 Cu o valoare de 5,8 milioane de lei, cel de-al doilea contract semnat are ca obiect punerea în siguranță a podului din Someș Guruslău, în lungime de 180,5 metri și o lățime de 5,6 metri lățime.

💰 Finanțarea ambelor investiții este asigurată de la bugetul propriu al Consiliului Județean, durata de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *