Deschiderea oficială a expoziției de artă plastică „Aves”, 23 iunie, la sediul ISJ Sălaj

Marți, 23 iunie 2021, ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, a avut loc deschiderea oficială a expoziției de artă plastică „Aves”.
Despre importanța promovării artei și a activităților din Cluburile Copiilor a vorbit inspectorul școlar general, prof. dr. Vasile Bulgărean, iar directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, prof. Gheorghe Bancea a evidențiat caracterul interdisciplinar al expoziției.
Domnul prof. Victor Pintea, director al Clubului Copiilor Jibou a prezentat un scurt istoric al Cercului de Pictură, înființat în anul 1969, despre colaborarea Clubului cu 29 de state europene și despre tradiția inițiată de către domnul profesor Baltă, de a organiza anual expoziții de artă. A evidențiat, de asemenea, implicarea și talentul fiecărei generații de elevi.
Profesorul coordonator, domnul Ionel Baltă a prezentat mesajul expoziției de artă, cu puternice valori educative și culturale: transmiterea elevilor a dragostei pentru natură, artă, valoare, sugerând zborul către o lume a cunoașterii, a civilizației și accentuând importanța păstrării unei naturi curate și sănătoase.
La final, elevele Silaghi Tania și Horincar Larisa au realizat o prezentare a expoziției transpuse în picturile lor prin intermediul culorilor și al imaginilor.
Lucrările realizate în tehnica ulei pe pânză au fost expuse de elevi de la cercul de pictură de la Clubul Copiilor Jibou și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou: Silaghi Tania, Horincar Larisa, Kajanto Andrada și Aiban Marisa, coordonați de domnul profesor Ionel Baltă.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Clubul Copiilor Jibou și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *