Detalii din dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT: două arestări și 17 persoane audiate

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, alături de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat 3 percheziții domiciliare și 2 percheziții auto, în municipiul Zalău și localitatea Crișeni, județul Sălaj și în municipiul Cluj Napoca, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Toată acțiunea a fost coordonată perfect de către procurorul șef DIICOT Sălaj, Dan Bubuiug.

Din cercetări a reieșit că, un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Zalău, ar fi procurat droguri de risc și mare risc (cannabis, 3CMC), precum și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la diferite persoane din municipiul Cluj Napoca, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, livrat și oferit spre vânzare către diverse persoane din județul Sălaj, la un preț care ar fi variat în funcție de cantitatea tranzacționată.

Persoanele cărora le-ar fi comercializat și distribuit drogurile de risc, de mare risc și produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau identificate de către un alt tânăr, de 21 de ani, din comuna Crișeni, județul Sălaj.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, un cântar electronic, 950 de lei, 50 de euro, telefoane mobile, cartele telefonice și bunuri și obiecte purtătoare de urme de droguri de risc, de mare risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere.

În urma probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi tineri, ulterior, aceștia fiind arestați preventiv, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *