Dezastru la Vama Petea! Coadă de 20 km, sălăjeni blocați la intrarea în țară

Dezastru la Vama Petea! Coadă de 20 km la intrarea în țară. Românii așteaptă cu orele pentru a intra în țară prin vama Petea. În această seară, s-a format o coadă circa 20 kilometri pe sensul de intrare în ţară.

Și punctele de la Urziceni, Valea lui Mihai și Borș sunt aglomerate, dar acolo șoferii nu trebuie să aștepte mai mult de o jumătate de oră.

Un sălăjean ce stă a coadă este blocat de 7 ore la câțiva kilometri de intrarea în țară. Până în vama Petea sunt cel puţin 8 kilometri pe care îl va parcurge cel mai repede în 2-3 ore.

“Este teroare. Venim din Italia, avem copii în maşină, e frig afară. Pur şi simplu stăm, suntem blocaţi. Este o bătaie de joc”, ne-a spus sălăjeanul.

Această poveste se repetă în fiecare an. Cu toate că autorităţile cunosc fenomenul, măsurile luate nu sunt suficiente. Românii se plâng că trec fără probleme prin multe ţări europene şi sunt blocaţi tocmai la intrarea în ţara lor.

O parte dintre șoferi au luat cu asalt polițiștii de frontieră și au protestat în semn de nemulțumire pentru modul în care sunt tratați la revenirea lor acasă în România.

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma a fost prezent în această seară în Vama Petea pentru a vedea pe viu situația. Parlamentarul spune că va sesiza ministrul de externe și premierul Ciucă pentru a interveni pe căile diplomatice astfel încât situația să fie îmbunătățită.

Măsurile anunţate de Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

În această perioadă, echipe din cadrul I.G.P.F. se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *