7 motive pentru care vaccinarea obligatorie încalcă legislația europeană în materia drepturilor și libertăților fundamentale

1. Incalca „Carta drepturilor fundamentale a UE” si „Tratatul Uniunii Europene”
Incep cu aceste doua legi de capatai al UE, pentru ca discutia despre vaccinarea obligatorie anti-COVID a inceput-o Ursula von der Leyen, sfidand tocmai legislatia UE.
Astfel, art. 3 din Carta prevede:
„(1) Orice persoana are dreptul la integritate fizica si psihica.
(2) In domeniile medicinei si biologiei trebuie respectate in special:
(a) consimtamantul LIBER si in CUNOSTINTA DE CAUZA al persoanei interesate, in conformitate cu procedurile prevazute de lege”.
Conform art. 6 alin. (1) din Tratatul Uniunii Europene, „Uniunea recunoaste drepturile, libertatile si principiile prevazute in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene din 7 decembrie 2000, astfel cum a fost adaptata la 12 decembrie 2007, la Strasbourg, care are aceeasi valoare juridica cu cea a tratatelor”.
In concluzie, doar pe baza acestui singur articol din Carta, orice impunere a vaccinarii in UE (care e procedura medicala), cu atat mai mult cu cat initiativa vine de la forurile UE, este o incalcare a tratatelor Uniunii si o sfidare a fundatiei pe care s-a construit UE.
2. Incalca „Declaratia universala a drepturilor omului”
„Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si la securitatea persoanei sale”, prevede art. 3 din Declaratie.
In momentul in care statul iti impune ceva cu forta, mai ales cand este vorba despre impunerea unor produse medicale care au si efecte adverse serioase, in mod evident dreptul la „securitatea propriei persoane” este incalcat in esenta sa.
3. Incalca „Pactul international cu privire la drepturile civile si politice” (ratificat de Romania in 1974)
„Nimeni nu va fi supus torturii si nici unor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante. In special, este interzis ca o persoana sa fie supusa, fara consimtamintul sau, unei experimente medicale sau stiintifice”, prevede art. 7 din Pact.
Dupa cum se poate vedea, supunerea unei persoane, fara consimtamantul acesteia, la o experienta medicala este asimilata torturii sau tratamentelor crude.
De remarcat ca textul vorbeste si de experimente „stiintifice”. Acest aspect este important pentru ca argumentul suprem ce se aduce impunerii vaccinarii este „credinta in stiinta”.
Documentele internationale, insa, nu cer sa credem orbeste in stiinta, ci sa ne dam acordul constient – liber si corect informat – atunci cand drepturile noastre pot fi afectate de „stiinta”.
4. Incalca „Conventia de la Oviedo” a Consiliului Europei (adoptata in 1997 si ratificata de Romania in 2001)
Art. 5 din Conventie, ca regula generala privind consimtamantul, prevede:
„O interventie in domeniul sanatatii nu se poate efectua decat dupa ce persoana vizata si-a dat CONSIMTAMANTUL LIBER si IN CUNOŞTINTA DE CAUZA.
Aceasta persoana primeste in prealabil informatii adecvate in privinta scopului si naturii interventiei, precum si in privinta CONSECINTELOR si RISCURILOR.
Persoana vizata poate in orice moment sa isi retraga in mod liber consimtamantul.”
Consimtamantul liber si in cunostinta de cauza sunt doua conditii cumulative, incalcarea oricareia dintre ele ducand la vicierea consimtamantului.
In momentul de fata libertatea oamenilor in privinta acceptarii primirii vaccinurilor este incalcata, deoarece oamenii sunt santajati, conditionati sau constransi sa se vaccineze, altfel nu-si pot exercita o serie de drepturi.
In privinta „cunostintei in cauza”, din moment ce nici macar contractele cu firmele producatoare de vaccinuri nu sunt publice, e legitim sa te intrebi ce alte informatii sunt ascunse oamenilor.
Nu in ultimul rand, dupa cum se vede si in Romania, guvernul ascunde oamenilor „consecintele si riscurile” acestor produse medicale.
5. Incalca „Conventia Europeana a Drepturilor Omului”
Printre multele drepturi garantate de Conventie, unele sunt absolute, altele relative. Drepturi absolute sunt drepturi care in nici o situatia nu pot fi incalcate.
„Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”, prevede art. 3 din Conventie.
La punctul 3 de mai sus, privind Pactul, am aratat de ce impunerea de tratamente medicale asupra unei persoane fara consimtamantul acesteia se include la „tortura” sau „tratamente inumane”.
Art. 15 din Conventie prevede explicit ca, in cazul dreptului prevazut de art. 3, nu se poate face derogare nici macar in caz de razboi, calamnitate sau orice alta amenintare la adresa natiunii.
Este important de subliniat ca, in privinta obligativitatii vaccinarii, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a analizat respectarea Conventiei din perspectiva art. 8, privind dreptul la viata privata, un drept relativ, si nu art. 3 care garanteaza drepturi absolute.
Daca un produs medical, insa, poate produce efecte adverse grave sau moartea persoanei respective – fapt deja dovedit oficial in cazul vaccinurilor anti-COVID – discutia se muta pe taramul tratamentelor inumane (art. 3 CEDO) sau al dreptului la viata (art. 2 CEDO), drepturi ce nu pot fi ingradit sub pretextul apararii altora.
6. Incalca „Constitutia Romaniei”
„Dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate”, prevede art. 22 alin. (1) din Constitutie.
Cand un drept este „garantat” in Constitutie, inseamna ca statul are obligatia pozitiva de a actiona in vederea apararii acestuia, pentru ca fiecare persoana sa il poata exercita fara oprelisti.
7. Incalca „Codul de la Nuremberg”
Acest „cod” nu are forta juridica, nefiind adoptat de un organism international si nefiind ratificat prin legi, insa principiile enuntate in el se regasesc in documentele internationale mentionate mai sus la punctele 1-5.
Contextul in care s-a dezvoltat acest „cod” vine in urma procesului de la Nuremberg, unde au fost judecati si doctori pentru crime impotriva umanitatii.
Dintre 23 de inculpati doctori nazisti, 7 au fost achitati, 7 au fost condamnati la moarte, iar restul au fost condamnati la inchisoare de la 10 ani la inchisoare pe viata.
Ce putina lume stie insa, iar presa vorbeste foarte putin despre acest lucru, este ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cei mai mari sustinatori ai activitatii lui Hitler si a nazistilor au fost o serie de companii farmaceutice germane care, printre altele, se foloseau de prizonerii din lagare pentru a face pe ei teste medicale. Acesta e si motivul pentru care, la procesul de la Nuremberg, au fost judecati doctori.
Una dintre companiile care au facut asemenea experiemente pe oameni a fost Bayer (ei au inventat si heroina). Experimente au facut pe oameni si dupa razboi. Cititi mai jos:
Alte detalii despre trecutul nazist al firmei Bayer.
Detalii mai multe despre subiect puteti gasi cautand pe internet.
Or, cand Europa a trecut deja prin oroarea nazista, perioada in care s-au facut teste medicale pe oameni in urma cardasiei dintre politicieni si firme faramaceutice, a deschide subiectul vaccinarii obligatorii a oamenilor, cu atat mai mult cu cat produsele medicale respective nu ii protejeaza de infectie si de a o raspandi, inseamna a nu fi invatat nimic din greselile istoriei.
Cine nu invata din greselile trecutului e condamnat sa le repete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *