Direcția de Asistență Socială Zalău, activități desfășurate în luna cadourilor

Direcția de Asistență Socială Zalău, din cadrul Primăriei Municipiului Zalău desfășoară în această perioadă, activități specifice sărbătorilor de iarnă prin toate serviciile aflate în subordine.
Încă din 5 decembrie 2022, beneficiarii acestor servicii au simțit magia sărbătorilor de iarnă prin împodobirea bradului la Centrele de Zi pentru persoane vârstnice ”Tinerețe fără Bătrânețe” și ”A doua familie” și la Centrul Social de Urgență.
Activitățile de Crăciun au continuat, iar azi, la Centrele de Zi pentru persoane vârstnice ”Tinerețe fără Bătrânețe” și ”A doua familie” s-a organizat masa festivă de Crăciun şi întâmpinarea lui Moș Crăciun, cu sprijinul Asociaţiei Proactivă pentru Dezvoltare Comunitară care a pregătit un număr de 90 pachete pentru beneficiarii centrelor. Prin această inițiativă s-a dorit surprinderea într-un mod plăcut a seniorilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
În perioada următoare, la serviciile destinate persoanelor vârtnice, activitățile de Crăciun vor continua. Se vor organiza întâlniri cu preoți pentru sfaturi și colinde, se vor desfășura activități în parteneriat cu Bibliotca Județeană, se vor face vizite la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău (Vernisaj “De la Moș Crăciun la Moș Gerila“) și se vor viziona filme de Crăciun.
Activițăți specifice Crăciunului la Centrul de Zi pentru Copii aflați în Situație de Risc de Separare de Părinți
În cadrul Centrului de Zi pentru Copii aflați în Situație de Risc de Separare de Părinți, zilnic se ascultă și se recită colinde, precum și se desfășoară o serie de activități specifice Crăciunului.
Mâine copiii de la centru vor vizita Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău pentru realizarea de decorațiuni pentru brad și vizionarea expoziției “De la Moș Crăciun la Moș Gerilă”.
După ce au împodobit bradul și au trimis scrisorile pentru Moș Crăciun ( început de decembrie), în cursul zilei de azi, copiii de la centru s-au întâlnit cu cei de Centrul de Zi pentru Copii “Sfântul Ștefan” din Brădet (activitate realizată în scopul socializării), iar joi vor lua parte la ”Vânătoare de comori”.
În 21 decembrie, copiii vor participa la serbarea de Crăciun unde vor primi cadouri (dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte) cu ajutorul unei organizații care va sponsoriza Centru de Zi.
Colindele sunt o parte importantă a spiritului Crăciunului, fapt pentru care, la fel ca în fiecare an, Direcția de Asistență Socială Zalău, așteaptă și întâmpină cu bucurie colindători din rândul beneficiarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *