Direcția Silvică Sălaj a pus la vânzare peste 23.000 metri cubi de lemn de foc pentru sălăjeni

Din totalul de 96.000 hectare de pădure, cât are județul Sălaj, peste 60% din suprafață este controlată sub diverse forme de Direcția Silvică Sălaj. Concret, 65.000 de hectare de pădure se află în gestiunea instituției condusă de inginerul silvic Mihiș Viorel.

Din suprafața de 65 mii hectare, circa 29.000 de hectare este proprietatea statului, pădure care este administrată și valorificată de Direcția Silvică Sălaj, iar diferența de 36.000 de hectare de pădure sunt exploatate prin contracte prestări servicii cu prestatori de servicii silvice (composesorate, asociații, UAT-uri, parohii, școli, persoane fizice, etc.).

Până la finalul lunii noiembrie, Direcția Silvică Sălaj a comercializat către populație cantitatea de 21.522 metri cubi de lemn de foc, cu prețuri cuprinse între 164-276 lei/metru cub de lemn.

Direcția Silvică Sălaj valorifică lemnul de foc prin cele cinci Ocoale Silvice aflate în subordine: Ileanda, Jibou, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, Almaș.

Pe lângă cantitățile vândute deja, Direcția Silvică Sălaj a avut mai multe contracte cu instituții publice (Primării, școli, Poliție, etc.) prin care a vândut cantitatea de 1893 metri cubi de lemn de foc.

Direcția Silvică Sălaj mai are în stoc o cantitate de 1397 metri cubi de lemn de foc disponibil pentru vânzare sălăjenilor.

Pentru sărbătorile de iarnă, instituțai urmează să scoată la vânzare 450 buc. de brazi (pomi de Crăciun) de diferite dimensiuni la prețuri cuprinse între 15-35 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *