Directorul DSP Sălaj, dr. Ligia Marincaș, a participat la o întâlnire online cu premierul Cîțu

În cursul zilei de azi, premierul României, Florin Cîțu, a avut o întâlnire în mediul online cu toți directorii de DSP-uri din țară, ocazie cu care s-a discutat despre situația numărului de paturi în terapie intensivă.

În județul Sălaj avem în total 28 de paturi la terapie intensivă, din care doar 11 pentru COVID. 18 paturi de terapie intensivă sunt la Spitalul Județean din care 7 destinate COVID. Alte 10 paturi de terapie intensivă sunt la Spitalul din Șimleu din care 4 paturi destinate COVID. O preocupare deosebită în această perioadă a spitalelor este de a monitoriza și a crește numărul de paturi de terapie acută cu oxigeno-terapie pentru COVID.

„Am spus foarte clar că ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi. În același timp este clar că în următoarele două săptămâni este nevoie de un efort suplimentar. Sunt alături de toate DSP-urile din România. I-am îndemnat să meargă să caute să vorbească în spitale să vadă unde se poate găsi sptații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi, dar am spus că este nevoie de un efort pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm campania de vaccinare, dar este nevoie în continuare ca resursele sanitare să fie folosite optim”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu. 


„Am ascultat cu atenție prioritățile avansate pentru perioada imediat următoare, care au în centru bolnavul COVID și în special bolnavii cu COVID forme severe care necesită terapii pe secții de specialitate sau ATI. Să sperăm că trendul descrescător din ultimele zile la nivelul județului se va menține. În momentul de față incidența este de 2,46 la mie și mă bucură faptul că există 14 UAT-uri în care nu avem nici un caz de COVID, iar numărul UAT-urilor care trec pragul de 3,5 a scăzut considerabil. Faptul că a scăzut incidența are influență și asupra spitalelor, scade presiunea pe personalul medico-sanitar, numărul internărilor pe secții a scăzut. Există în acest moment una două locuri disponibile pe trapie intensivă. Să sperăm că tendința de scădere va continua ca să putem să așteptăm Sărbătorile Pascale cu puțină liniște”, a declarat dr. Ligia Marincaș, directorul DSP Sălaj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *