Ministrul Lucian Bode și-a trimis corpul de control la IPJ Sălaj să facă verificări privind activitatea instituției

În cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul MAI, Lucian Bode, la Consiliul Județean, deminitarul a confirmat faptul că și-a trimis corpul de control la IPJ Sălaj unde se fac verificări complexe privind desfășurarea activității de către conducerea instituției, implicit a inspectorului șef împuternicit Stupar Marius.

Prezent la Zalău a fost și secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, care în cursul zilei de azi, a făcut o vizită la IPJ Sălaj, unde s-a asigurat că activitatea de control se desfășoară conform solicitărilor ministrului Lucian Bode.

49 de polițiști au acționat în instanță IPJ Sălaj pentru drepturi salariale și au câștigat, dar șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius, nu a pus în aplicare recalcularea salariilor. În acest context polițiștii s-au adresat din nou instaței de judecată și au cerut ca șeful IPJ Sălaj să fie obligat să acorde drepturile salariale câștigate.

Magistrații Curții de Apel Cluj au dat câștig de cauză polițiștilor astfel că șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius a fost amendat cu 20% pe zi din salariul minim brut pe țară, iar polițiști primesc penalități de 100 de lei pe zi până când hotărârile judecătorești vor fi puse în aplicare.

În această situație bugetul IPJ Sălaj este prejudiciat cu aproximativ 120.000 lei, bani care trebuie luați de la norma de motorină, de la cheltuielile de întreținere, curent, apă, gaz, etc.

Dacă Corpul de control îl găsește vinovat pentru vreo abatere de la lege, șeful IPJ Sălaj riscă să fie demis din funcție ș chiar cercetat penal.

„Am trimis corpul de control la IPJ Sălaj unde efectuează o misiune de verificare cu obiective foarte clar stabilite. La finalul acestor verificări Corpul de control va prezenta un raport și așa cum am procedat de fiecare dată voi prezenta public concluziile. Ultimul raport care a născut multe comentarii în spațiul public a fost cel de la Timiș, unde tot așa corpul de control al ministrului a verificat activitatea a trei instituții, Poliție, Jandarmerie, Instituția Prefectului, iar concluziile de sinteză le-am prezentat public.  La fel voi face și aici în momentul în care voi primi raportul finalizat într-un termen cât mai scurt posibil.  Nu aș vrea să avansez un termen, dar săptămâna viitoare aș putea să fie prezentate concluziile acestui raport”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *