Două profesoare din Gâlgău realizează un proiect educațional transfrontalier

Două cadre didactice din Comuna Gâlgău au inițiat PROIECTUL DE PARTENERIAT EDUCAȚIONAL TRANSFRONTALIER „Două surori gemene RO-MD”, dintre Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgău, județul Sălaj – România și Instituția Publică Gimnaziul PORUMBEȘTI, Republica Moldova.

Motto: ”Tradiţia adevărată e singura merinde sufletească.” Liviu Rebreanu

Poporul român a reușit să-și păstreze și să trasmită de-a lungul generațiilor sale o mare parte din zestrea spirituală și culturală pe care a dobândit-o, contribuind astfel la crearea unei identități specifice. La fel ca în trecut, și astăzi rămâne tot datoria poporului român de a lăsa această moștenire mai departe, generațiilor care sunt și celor care vor veni.

Ritmul tot mai accelerat de evoluţie al lumii contemporane şi al acumulării progresive de informaţii a pus amprenta asupra preocupărilor şi modului de viaţă al familiei de azi. Ne lăsăm influențați prea ușor și luăm de bun orice provine din afară, aceasta în defavoarea sărbătorilor și obiceiurilor românești.

Proiectul educaţional pe care-l propunem, reprezintă o încercare de a repune în drepturi „tradițiile” şi „obiceiurile românești”, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor și de a contribui la valorificarea obiceiurilor şi tradiţiilor din diferite zone ale ţării prin respectarea, practicarea şi transmiterea lor generaţiilor actuale şi viitoare.

Proiectul promovează conduita pozitivă a elevilor spre cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti prin promovarea valorilor moral-spirituale.

Profesori coordonatori:

• Prof. HANDUCA INGA, MEMBRU PROIECT -Instituția Publică Gimnaziul Porumbești– Republica Moldova

• Prof. CHIROBAN LAURA, MEMBRU PROIECT- Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgău, județul Sălaj – România.

• Prof. SABĂU VIORICA, MEMBRU PROIECT- Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgău, județul Sălaj – România.

One thought on “Două profesoare din Gâlgău realizează un proiect educațional transfrontalier

  1. Mulțumim din suflet, @Monitorul de Sălaj, apreciem gestul.
    Vă suntem profund recunoscători și ne bucurăm că munca noastră nu rămâne nepromovată.
    Dacă ne permiteți, dorim să vă împărtășim și alte proiecte ale școlii noastre: un proiect ERASMUS+ cu denumirea „6 digi-tours of Europe”, cu parteneri din Germania, Spania, Turcia, Italia, și Macedonia de Nord, care vizează încurajarea cooperării instituțiilor de învățământ cu ONG-uri, întreprinderi locale și autoritățile locale în cadrul unei rețele transnaționale și două proiecte eTwinning, unul cu denumirea : „BIR TARIH BIR DOKUNUŞ”, în cadrul căruia colaborăm cu 5 instituții școlare din Turcia, proiect care are ca obiectiv înțelegerea implicației istoriei în viața noastră; iar al doilea cu denumirea „Je me présente!”, desfășurat în colaborare cu trei țări: Italia, Germania și Spania, care urmărește dezvoltarea comunicării într-o limbă străină. De asemenea ne implicăm cu dăruire și în proiectele județene sau locale.
    Vă dorim multă sănătate și bucurii!
    Sărbători binecuvântate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *