După trei ani de la tragedie, Judecătoria Șimleu Silvaniei începe judecata lui Andreas Olariu

După mai bine de 3 ani de cercetări, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au finalizat dosarul penal privind accidentul mortal provocat de tânărul Olariu Andreas, care în decembrie 2017 s-a urcat beat la volanul unei mașini și fără permis și a intrat cu mașina într-un grup de tineri, iar în urma evenimentului rutier Alex Ispas de doar 23 de ani din Valcău de Jos a decedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj l-au trimis în judecată pe inculpatul Olariu Andreas pentru săvârşirea a 5 infractiuni, respectiv de : ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. 

Judecătoria Șimleu Silvaniei a stabilit deja primul termen de judecată pe fond pentru data de 28 aprilie. Nu va fi un proces ușor, însă oricare ar fi soluția dată pe fond, inculpatul Olariu Andreas va avea posibilitatea să facă apel, situație în care dosarul va ajunge pe masa unui judecător de la Curtea de Apel Cluj care va avea ultimul cuvânt de spus.


Culmea face că doar după 6 luni de la tragedia din 2017, Andreas Olariu îşi dobândeşte permisul de conducere, fiindu-i eliberat de Poliţie, pe motivul că nu avea cazier judiciar. Aşa se face că de sărbătorile de iarnă familia Olariu din Chieşd se adună la aceeaşi masă, însă pentru tot restul vieții sărbătoarea Crăciunului pentru familia Ispas din Valcău de Jos va fi zi de doliu, suferinţă şi lacrimi pe obraz pentru cel care a fost Alex Ispas, care astăzi este doar o stea pe cer.

Minorul beat Olariu Andreas l-a accidentat mortal  pe tânărul Alex Ispas de 23 de ani 

Olariu Andreas Alexandru din Chieşd, a omorât în 26 decembrie 2017 un tânăr de 23 de ani şi a rănit grav alţi doi tineri, după ce s-a urcat la volan beat şi fără să aibă permis de conducere. Totul a avut loc în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2017, după ce Andreas a chefuit bine în discoteca din Sîg. Minor la comiterea faptelor, Andreas conducea mașina primită de la părinţi. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un grup de tineri. Alex Ispas, de 23 de ani, din comuna Valcău de Jos, a murit la scurt timp la spital, iar alţi doi adolescenţi au fost răniţi grav şi transportaţi la spital.

Inculpat pentru două infracţiuni rutiere şi pentru ucidere și vătămare corporală din culpă, Olariu Andreas a făcut între timp şcoala de şoferi şi astăzi conduce fără nicio problemă pe drumurile publice, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit Poliţiei Sălăjene, Olariu Alexandru şi-a dobândit permisul de conducere, categoria B, la data de 6 iunie 2018, acesta fiindu-i eliberat de SRPCIV Sălaj. După accidentul groaznic din iarna lui 2017, magistraţii Simleuani l-au plasat iniţial în arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis apoi să-l aresteze preventiv. Olariu Andreas a stat în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj 60 de zile, din 3 ianuarie până în 3 martie 2018, după care, liber fiind, a dat examenul pentru carnet şi acum poate conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *