Fostul prefect al Sălajului, Vegh Alexandru a fost condamnat la 2 ani și 5 luni cu suspendare

Judecătoria Zalău la condamnat la data de 3 martie pe fostul prefect al Sălajului, Vegh Alexandru, fost senator în Parlamentul României, la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus beat pe raza municipiului Zalău, iar în spatele Pieței Agroalimentare a intrat într-un indicator rutier, fără să provoace victime.

Vegh Alexandru a fost obligat de instanță la muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la DASC Zalău sau la Spitalul Județean, dar a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 600 de lei.

Evenimentul a avut loc în 30 august 2020 pe strada Simion Oros, perioadă când Vegh ocupa funcția de subprefect și el singur a fost cel care s-a autodenunțat, sunând la 112 și anunțând Poliția.

Ajunși la fața locului, polițiștii i-au pus fiola în gură lui Vegh, iar rezultatul a fost unul pozitiv de  1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la UPU Zalău pentru prelevare de probe biologice.

IPJ Sălaj a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar pe 5 noiembrie 2020 l-au trimis în judecată pe Vegh Alexandru.

Judecătoaria Zalău a stabilit primul termen pe 3 martie, termen la care l-a și condamnat pe fostul prefect Vegh Alexandru, care are posibilitatea să atace sentința cu apel în termen de 10 zile de la comunicare

„Condamnare fără acord de recunoaştere.
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (2) şi (10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul V. A. la pedeapsa de 2 ani şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin. (1) C.pen. (fapta din data de 30.08.2020) În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 alin. (1) C.pen., termenul de supraveghere urmând a se calcula conform art. 92 alin. (2) C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sălaj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Sălaj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Sălaj sau în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Conform art. 94 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin. (1) lit. c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Sălaj. Conform art. 94 alin. (2) C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art. 93 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) C.pen. se face de către Serviciul de Probaţiune Sălaj. În baza art. 404 alin. (2) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 272 C.proc.pen. şi art. 274 alin. (1) C.proc.pen., obligă pe inculpatul V. A. la plata către stat a sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 300 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 300 lei în cursul judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 03.03.2021.
Document: Hotarâre  84/2021  03.03.2021″, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanței de judecată.

One thought on “Fostul prefect al Sălajului, Vegh Alexandru a fost condamnat la 2 ani și 5 luni cu suspendare

  1. Dlui V. Varga îi place chestia aia cu băgatul… Ar trebui să ști, stimabile, că nu se mai bagă fiola în gură dintr-un singur motiv; nu mai există fiolă, aceasta fiind înlocuită cu etilotestul, dar aveți voi ziariștii un soi de plăcere în a denatura orice vă pică la băgat. ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *