Elevi sălăjeni premiați la Bistrița, la un concurs interjudețean de mate-info

În perioada 24-26 martie 2023, la Bistrița, s-a desfăşurat Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică  „Grigore Moisil”, ediția XXXV.

La concurs au participat peste 250 elevi din cele 7 județe din nord-vestul țării: Bihor, Bistrița-Năsăud,Cluj, Maramureş, Mureş,Satu-Mare și Sălaj , dintre care 160  la matematică și 96 la informatică. Probele s-au desfășurat la Colegiul Tehnic „Infoel”, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, fiecare județ participând cu câte un lot de 20 elevi la matematică și 12 elevi la informatică, nivel gimnazial și nivel liceal. Pentru mulți dintre acești elevi, acest concurs a reprezintat și o ultimă verificare înaintea etapei naționale a Olimpiadei de Matematică.

Din Comisia  științifică au făcut parte profesori universitari și studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și din Baia Mare și Universitatea de Vest din Timișoara, coordonați de profesor universitar doctor  Dorel Duca ( președinte – secțiunea matematică ) și conferențiar universitar doctor Șerban Camelia (președinte – secțiunea informatică ), precum și toți inspectorii de matematică și informatică din cele 7 județe . De asemena, fiecare județ a avut câte un profesor evaluator pentru fiecare nivel de clasă.

Concursul s-a bucurat și de atenția  Ministerului Educației , prin participarea , în calitate de președinți onorifici ai Comisiei de organizare , a  doamnei  profesor Ana Elisabeta  Naghi – inspector general – matematică  din cadrul Ministerului Educației și a doamnei profesor Alina Viorica Dumitrașcu – consilier  Curriculum și Strategii Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din Ministerul Educației (pentru disciplina informatică ).

Județul Sălaj a participat cu un lot de 32  elevi ( 20 la matematică și 12 la informatică) , însoțiți de prof.Cozac Emil, de la Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău și Gavriș Loredana, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău,  de  10 profesori evaluatori (Crișan Adriana, Isa Lavinia; Pop Dorina, Știrb Ramona, Lucaciu Simona, Matyas Mirel, Opriș Adonia ,  Zay Eva – pentru matematică și, respectiv, Morar Florin și Revnic Gheorghe – pentru informatică ).

       Elevii sălăjeni au obţinut următoarele rezultate :

MATEMATICĂ :

Mențiuni:

Ciurbe Bogdan Radu, clasa a V-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor Isa Lavinia; Barna Alexandru Mihai, clasa a IX-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor Lucaciu Simona; Tuduce Sergiu Florian, clasa a XI-a,Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor Ilonța Andrei

INFORMATICĂ:

Premiul I : Petrean Roland, cls.VIII, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor Gavriș Loredana

Premiul al II-lea :

Alexuțan Cristian, clasa a XI-a, Colegiul Național „Silvania”Zalău, profesori Morar Florin și Revnic Gheorghe

Mențiuni :

Maxim Bogdan, clasa a V-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesori Vlaicu Cristina și Deac Paula Cristina; Bejan Darius Ramon, clasa X-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor Deac  Paula Cristina și Revnic Gheorghe

Menționăm faptul că Asociația Culturală „Grigore Moisil”a răsplătit excelența prin suplimentarea fondului de premiere, acordând, în plus, câte un premiu pentru cel mai bun punctaj obținut la nivelul fiecărui județ. La nivelul județului Sălaj, acest premiu a fost acordat elevului Petrean Roland, clasa a VIII-a , Școala Gimnazială  „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor.Gavriș Loredanasecțiunea informatică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.