Episcopia Sălajului continuă campania social-filantropică „Pe urmele magilor”, oferind sprijin celor nevoiași

În Episcopia Sălajului, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Petroniu, se continuă și în acest an, în cadrul proiectului „Pe urmele magilor”, o amplă campanie social-filantropică, înițiată cu scopul de a sprijini cu produse alimentare, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pe cei care, orfani sau bolnavi, bătrâni și singuri au nevoie de ajutor.

Prin implicarea preoților din eparhie, ce au efectuat anchete sociale în fiecare comunitate, au fost identificate aproape 400 de persoane care, prin sufletele luminoase șlefuite uneori de lipsuri, alteori de bătrânețe, boli și suferințe reușesc să ne arate că Betleemul e atât de aproape.

E aproape de Zalău, Jibou sau Șimleu Silvaniei, de Halmășd, de Stupini, de Cerâșa, Bezded, Sălăjeni sau de atâtea alte sate pline de bunici singuri. Betleemul e atât de aproape de… Aproapele.

De remarcat este faptul că, în Episcopia Sălajului, pe lângă cele 7 centre sociale care funcționează în unitățile de cult, în anul 2021 au fost implementate peste 30 de proiecte sociale destinate persoanelor vulnerabile, în care au fost sprijinite 620 de persoane, 9 proiecte de susținere a copiilor cu rechizite, uniforme, echipamente sportive și burse pentru 1040 de copii, au primit ajutor financiar în valoare totală de 67.000 lei, în vederea unor intervenții medicale 4 persoane, iar 3 familii au primit ajutor pentru reparații cauzate de incendii sau alte calamități.

„La final de an, multumim încă o dată pentru tot sprijinul acordat tuturor celor implicați în activitățile sociale derulate de Episcopia Sălajului și vă dorim tuturor să aveți parte de „Ani mulți, fericiți și binecuvântați!””, transmite preotul Claudiu Nechita – consilier social Episcopia Sălajului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *