VIDEO| Ministrul Lucian Bode s-a asigurat că toate instituțiile din subordine sunt pregătite de sezonul rece

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a organizat astăzi, 23 decembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în sistem videoconferință, o ședință de lucru cu prefecții și cu reprezentanții structurilor teritoriale ale MAI și Direcțiilor de Sănătate Publică, cu participarea domnului Prim-ministru, Nicolae Ciucă, pentru pregătirea perioadei sărbătorilor de iarnă. Premierul României a avut cuvinte de laudă la adresa ministrului Lucian Bode, fiind mulțumit de întreaga activitate desfășurată în toată această perioadă grea în contextul pandemiei COVID-19.
Pentru instituțiile statului cu atribuții în asigurarea ordinii și siguranței publice, în gestionarea situațiilor de urgență și în coordonarea întregului ansamblu de măsuri pentru prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, această perioadă de final de an este una foarte solicitantă având în vedere că aria de responsabilități a devenit mai complexă.
Sărbătorile de iarnă trebuie să fie gestionate în condiții optime, ținând cont de contextul special caracterizat de continuarea luptei împotriva pandemiei.
În această ședință, ministrul Lucian Bode a abordat 4 direcții de acțiune care trebuie urmate și aplicate îndeaproape de către toate structurile MAI. Astfel, gestionarea corespunzătoare a activităților specifice sărbătorilor de Crăciun și trecerii în Noul An, desfășurarea tuturor activităților necesare menținerii climatului de ordine și siguranță publică, acordarea unei atenții sporite întregului ansamblu de măsuri pentru prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, inclusiv a celor referitoare la procesul de carantinare a persoanelor, precum și asigurarea mecanismelor necesare unui răspuns adecvat, în contextul unor eventuale situații de urgență, reprezintă linii vitale de activitate în următoarea perioadă.
„Le-am solicitat structurilor MAI să acționeze ferm în toate situațiile în care se constată încălcări ale legii și să aplice măsurile care se impun. Ne aflăm într-o perioadă stabilă din punct de vedere pandemic, dar trebuie să fim precauți și pregătiți pentru a răspunde eficient în fața provocărilor viitorului val pandemic, care din estimările specialiștilor va avea un impact mai mare comparativ cu valul patru. Pentru gestionarea eficientă a întregii problematici din aria de competență a structurilor MAI este important să existe o mobilizare exemplară, să se acționeze integrat și în mod profesionist. Vor urma două săptămâni de muncă intensă în care toate acțiunile și eforturile trebuie să contribuie la siguranța și liniștea acestor zile, precum și la gestionarea tuturor situațiilor specifice sezonului rece”, a transmis minitrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *