Eurodeputatul Daniel Buda solicită Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT

Președinte al PNL Cluj și europarlamentar, Daniel Buda, cere Comisiei Europene sancționarea Rusiei în cel mai drastic mod, respectiv decuplarea de la sistemul interbancar SWIFT. 

„Decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT este o acțiune necesară, urgentă, care se impune a fi luată imediat! Poate reprezenta singura sancțiune care să oprească agresiunea militară a Rusiei.
Pachetul de sancțiuni anunțat de Comisia Europeană nu este nici pe departe suficient sau care să poată avea rezultatul scontat, acela de a pune capăt unei invazii militare care nu doar că încalcă toate acordurile internaționale, dar care pune viața și libertatea oamenilor în pericol.
Solidaritatea cu Ucraina trebuie să se manifeste dincolo de mesaje și măsuri cu impact scăzut. Pierderea de vieți omenești, atacul asupra suveranității teritoriale reprezintă amenințări care trebuie să primească un răspuns proporțional.
Sancțiunile anunțate până acum împotriva Rusiei nu sunt de natură să oprească acest război. Trebuie măsuri mult mai drastice, iar UE trebuie să decupleze Rusia de la sistemul interbancar SWIFT. În acest fel, vom întrerupe plățile transfrontaliere rapide, iar Rusia s-ar confrunta cu perturbări economice extrem de serioase. Cu cât amânăm mai mult astfel de măsuri, cu atât vom avea mai multe pierderi omenești, mai multă instabilitate, mai multă nesiguranță. Comisia Europeană trebuie să decupleze de îndată Rusia de la sistemul SWIFT și să fie cu adevărat solidară cu poporul ucrainean!

2 thoughts on “Eurodeputatul Daniel Buda solicită Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT

  1. Hai nu-l lăudați. Doar nu credeți ca ăsta cu dou ani repetați la facultatea de drept, e in stare sa aiba astfel de idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *