Europarlamentarul Cristian Terheș: „Măsurile din Green Deal vor duce la creșterea prețului la curent electric pentru toți romanii”

Deciziile tradatoare ale Guvernului liberal de a fi de acord cu toate aberatiile din Green Deal vor conduce la cresterea pretului la curent pentru toti romanii!

Timmermans a cerut zilele trecute Romaniei sa-si inchida minele si termocentralele pe carbune pentru ca sa fie implementat programul sau aberant numit „Green Deal”. Tradatorii din Guvern au spus ca vor inchide minele si termocentralele, daca asa e ordinul. Amintesc ca sectorul termoenergetic pe carbune produce zilnic 20% din curentul consumat in Romania.

In timp, insa, ce Romaniei i se cere sa-si inchida minele si termocentralele, Timmermans nu zice nimic ca Germania si-a mai deschis o termocentrala pe carbune – Datteln 4 – in 2020. Daca nu ma credeti cautati pe internet.

Consumul de carbune din Romania este cu mult mai mic decat cel din Germania, pe de o parte pentru ca Romania are surse diferite de energie, iar pe de alta parte pentru ca economia Germaniei e mai mare.

Nu consumam mult carbune, dar cat consumam ne produce 20% din curent.

Daca Timmermans e cu adevarat preocupat de poluare, de ce nu-i zice Germaniei sa-si inchida termocentrale?

De ce tot tarile mici trebuie sa suporte costul aberatiilor ideologice de la Bruxelles?

Intreb din nou Guvernul: daca Romania inchide sectorul care-i produce 20% din energie, de unde vom aduce sau cum vom produce energia respectiva?

Care va fi costul pe care romanii il vor plati in plus la curent daca, la cererea lui Timmermans, Romania isi va inchide sectorul termoenergetic pe carbune si va trebui sa importam de la altii curent?

Intrebati-i fiecare dintre voi pe cei de la putere lucrurile acestea sa vedeti ce spun.

https://e-nergia.ro/o-noua-termocentrala-pe-carbune-datteln-4-urmeaza-sa-intre-in-functiune-in-germania-sambata/

Datteln 4 Coal-Fired Power Plant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *