Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș după protestele de la Zalău: “salariile mici lasă România fără forță de muncă tânără!”

Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD, s-a alaturat protestului din fata Prefecturii Salaj, care a avut loc pe data de 14 ianuarie 2021, pentru a sustine sindicalistii din toate domeniile care lupta pentru ca drepturile sa nu le fie ingradite de catre guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR.
Dupa ce reprezentantii sindicali si-au strigat doleantele, acestia i-au cerut sa ia cuvantul si europarlamentarului PNTCD Cristian Terhes.
Purtand pe umeri steagul Romaniei din perioada interbelica, acesta a sustinut in fata protestatarilor faptul ca doleantele sindicalistiilor „sunt de fapt doleantele a milioane de romani cu salariile blocate, sau care poate au ramas fara un loc de munca”.
Deasemena, europarlamentarul taranist a subliniat faptul ca este imperativ ca romanii sa aiba salarii decente, „fiindca in Romania tinerii sunt fortati de catre salariile mici sa plece sa munceasca peste granite, aducand plus-valoare in tarile respective si nu in Romania”.
Lucratorii romani beneficiaza de toata sustinerea europarlamentarului pentru ca acestia sa aiba un salar decent, dat fiind faptul ca acestia sunt printre cei mai productivi din Europa.
„Guvernul trebuie sa nu uite ca, dincolo de interesele pecuniare, interesele de business sau cu firme staine, e important ca guvernantii sa faca tot ce tine de ei pentru a asigura un trai decent romanilor care au decis sa ramana in Romania si sa ii stimuleze pe cei plecati sa se intoarca”, a mai spus Terhes.
Referitor la masurile intrusive din partea Guvernului sub pretextul combaterii pandemiei, europarlametnarul a spus ca „a devenit o datorie cetateneasca sa ne luptam pentru readucerea drepturilor si libertatilor in situatia anterioara pandemiei”.
„Le multumesc sindicalistilor pentru ceea ce fac. Continuam lupta impreuna!”, au fost cuvintele cu care europarlamentarul Cristian Terhes si-a incheiat discursul in fata sindicalistilor protestatari.
La protest au participat circa 100 de sindicalisti din diverse organizatii sindicale din Salaj si alte judete. Sindicalistii au pornit cu acest protest intr-o caravana care a inceput din Baia Mare, a continuat la Zalau de unde s-a plecat la Targu Mures, apoi Ploiesti si, in final, s-a ajuns la Bucuresti. Ulterior se va incepe o noua caravana a protestelor sindicale din nordul Moldovei spre Bucuresti.
Sindicalistii, prin caravana drepturilor sociale, lupta pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective (coeficienti de ierarhizare), taxare justa si aplicarea legilor in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.