Primăria Comunei Bănișor începe anul în forță și a demarat procedurile pentru Căminul Cultural Peceiu

La început de an, în 18 ianuarie, Primăria Comunei Bănișor a publicat în SICAP licitația pentru Servicii de proiectare (Proiect Tehnic) CĂMIN CULTURAL în localitatea Peceiu. Construirea căminului este finanțată prin CNI, conform Ordinului de ministru nr. 2413/12.06.2020, valoarea investiției fiind de 7.993.873 lei.

Primarul comunei Bănișor, Sorin Eugen Maxim a declarat că: „Căminul Cultural din Peceiu este unul din proiectele mele de „suflet”, un obiectiv util comunității locale, un obiectiv în care am investit mult timp și energie”.

Amintim că Primăria Comunei Bănișor a câștigat un nou proiect de investiție în valoare de 80 de miliarde de lei vechi pentru construirea unui cămin cultural nou care va fi dotat la ultimele standarde. Fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan de la PNL a emis un ordin de ministru pentru alocarea sumelor necesare în cursul anului trecut. Proiectul va fi realizat de CNI București.

Primarul Sorin Maxim a făcut demersuri încă din primul mandat pentru construirea unui cămin cultural nou în Sat Peceiu. În acest sens Primăria Comunei Bănișor a achiziționat terenul și clădirile aferente de la cultul Greco-catolic.

În cursul anului 2018 a fost depus la CNI București o cerere de finanțare, iar în anul 2019 s-au înaintat toate documentele solicitate de finanțator (SF, avize, acorduri, studii). Deși a fost o muncă titanică, o muncă deloc ușoară, primarul Sorin Maxim nu s-a dat bătut.

Edilul a făcut mai multe drumuri de București unde în cadrul comisiilor tehnice desfășurate la Ministerul Dezvoltării a susținut cu tărie acest proiect.

Munca depusă a fost încununată cu victorie, de oarece primarul Sorin Maxim a obținut finanțarea necesară realizării acestui proiect.

La data de 12 iunie, ministrul Dezvoltării a emis ordinul de ministru numărul 2413/12.06.2020 privind aprobarea finanțării sumei de 7.993.873 lei pentru Proiectul „Construire și dotare cămin cultural sat Peceiu, comuna Bănișor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.