Eveniment excepțional la Letca! Dr. Iacob Mihai – lansare CD și concert de pricesne

Un eveniment deosebit a avut loc ieri în comuna Letca, unde medicul de familie din localitate, Mihai Iacob și-a lansat al doilea album, de această dată de pricesne.

Albumul de pricesne intitulat „Tu, mi-ai fost și-mi ești scăparea” cuprinde 10 melodii bisericești (pricesne) și a fost realizat cu binecuvântarea PS Petroniu, Episcoul Sălajului, care i-a și scris un mesaj pe prefața albumului.

„Muzica bisericească concretizată sub forma de pricesne, interpretate cu mult talent și dăruire de către medicul Mihai-Ionel Iacob, are puterea de a aduce liniște în sufletele noastre și de a ne apropia mai mult de Bunul Dumnezeu”, semnează PS Petroniu, Episcopul Sălajului. 

Dr. Mihai Iacob este medic de familia și are cabinetul în localitatea Letca, dar deservește atât comuna Letca, cât și comuna Lozna.

Un om foarte pragmatic și exigent, Mihai Iacob este foarte implicat în comunitate, unde pe lângă activitățile zilnice de la cabinetul medical, participă frecvent la diverse evenimente culturale și sociale, toate cu caracter carritabil.

Ieri a fost o zi foarte importantă și plină de emoție. Dr. Mihai Iacob împreună cu familia au ridicat o troiță închinată lui Dumnezeu în curtea cabinetului și totodată a finalizat lucrările de renovare a spațiilor din interior. Cu această ocazie, așa cum se cuvine creștinește, au fost initați mai mulți preoți care să sfințească aceste realizări.

La ceremonia de sfințire a troiței au participat nu mai puțin de 10 preoți, în frunte cu părintele paroh din localitate, care au oficiat o slujbă religioasă în prezența unui public numeros.

Apoi toți cei prezenți au fost invitați la Biserica Ortodoxă din Letca, unde a urmat un concert de pricesne ocazionat cu lansarea albumului realizat de dr. Iocob Mihai. Biserica este o mică catedrală cum s-ar spune, un lăcaș de cult curat și aranjat, unde preotul Stanciu Gheorghe are grijă de sufletele credincioșilor din Letca.

La eveniment au luat parte primarul Comunei Letca, Man Liviu Dorel, primarul Comunei Lozna, Pocol Alin, dar și invitați de seamă precum Olga Stana, directorul CAS Sălaj și mulți alții, atât de pe plan local, cât din alte zone.

Înaintea începerii concertului, primarul Man Liviu Dorel a ținut să-i mulțumească public medicului de familie Mihai Iacob pentru întreaga activitate desfășurată la cabinetul medical, dar și pentru implicarea în diverse activități care se desfășoară pe raza comunei Letca. 

Cu biserica plină, artiști renumiți au lăudat pe Dumnezeu prin cântări și pricesne, care au încărcat cu multă emoție fiecare inimă prezentă. Pe-alocuri s-au vărsat și lacrimi, semn că oamenii din Letca au un suflet bun.

Au cântat pricesne Mihai Iacob, Alexandra Iacob (sora mai mică a medicului), Rodica Pop Seling (manager Casa de Cultură Municipală Zalău), iar spre final a venit în fața celor prezenți doamna Rafila Bărbos-Doina din Țara Lăpușului, care a susținut un extraordinar recital de pricesne.

La final, în ropote de aplauze, Mihai Iacob a încheiat seara cu două pricesne care sunt editate și pe albumul proaspăt lansat „Tu, mi-ai fost și-mi ești scăparea”.


„Dragii mei dragi,

Albumul pe care urmează să îl ascultați a fost plămădit din dragoste pentru voi, pentru străbunii noștri, dar mai ales pentru biserică și pentru Dumnezeu. Nimic în viața mea de până acum nu mi-a rămas mai profund întipărit în suflet ca momentul în care am fost luat de mână de către bunica mea și dus la Sfânta Biserică, iar odată cu trecerea timpului, am ajuns să iubesc acel loc și să merg cu și mai mult drag, să învăț să dau răspunsuri la Sfânta Liturghie, să conduc un cor bisericesc și mai ales să interpretez pricesnele. Pentru mine priceasna este o rugăciune profundă prin intermediul căreia parcă îl simți tot mai aproape pe Dumnezeu.

În meseria de medic am conștientizat întotdeauna că, fără ajutorul Celui de sus, eforturile noastre ar fi efemere în vindecarea pacientului și, dacă luăm în calcul și partea spirituală, sănătatea fizică și mentală a pacientului concură pentru a ajunge la o sănătate apropiată de cea deplină.

Întotdeauna am fost de acord cu faptul că medicul tratează pacienții, însă doar Dumnezeu este cel ce vindecă!

Am nădejede că vor ajunge la sufletele fiecăruia dintre voi aceste cântări bisericești și că doar prin credință, conștiință și știință vom reuși să răzbim prin aceste vremuri tulburi prin care trecem. 

Aduc mulțumiri tuturor celor ce faceți parte din viața mea: familiei mele, părinților mei, bunicilor, echipei medicale în cadrul căreia activez, școlii în care predau, dar mai ales pacienților, foști, actuali și viitori, pentur că fără oricare din voi, piesă din acest puzzle, tabloul vieții mele nu ar fi unul complet, așa cum până în acest moment nici nu mă gândeam că ar putea fi. 

Mă plec cu smerenie și mulțumire în ța Preasfințitului Petroniu, Episcop al Sălajului pentur binecuvântare și cuvintele de suflet adresate la realizarea acestui album. 

Mlțumiri aduc și celor implicați în realizarea albumului: Ciprian Poenar în al cărui studio au fost înregistrate pricesnele, tipografiei FastPrint Cluj pentru realizarea copertei albumului, Nagy Ștefan pentru fotografii și tuturor celor ce în mod direct sau indirect au ajutat la realizarea visului meu. 

Sper și nădăjduiesc să contribui și eu puțin la îmbunătățirea vieții spirituale a fiecăruia dintre dumneavoastră, să vă mângăi în vremuri de neliniște și vă doresc să vă bucurați de sănătate, să aveți alături pe cei dragi vouă și să fiți înconjurați de oameni frumoși, iar Bunul Dumnezeu să vă dăruiască tot ceea ce vă doriți și vă este de trebuință. 

Doamne ajută!”, cu considerație, Dr. prof. Mihai Ionel Iacob, medic primar de medicină de familie, profesor de medicină generală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *