Evenimentul „Măsurișul Oilor” de la Pria revine în forță anul acesta pe 15 mai

Anulat in ultimii doi ani din cauza pandemiei, „Masurișul Oilor” de la Pria va fi reluat in acest an. De aceasta data, evenimentul va avea loc luna viitoare, pe data de 15 mai, a anunțat Primaria Cizer. La sarbatoarea campeneasca participa de fiecare data mii de oameni, toți veniți din Salaj, Cluj sau Bihor.

Evenimentul se desfașoara pe Magura Priei, intr-un loc special ales de autoritați impreuna cu reprezentanții comunitații locale. In acest an va avea loc a 54-a ediție a sarbatorii, evenimentul fiind organizat de Primaria Cizer, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Consiliul Județean Sălaj.

Autoritățile locale au intenția de a refacă tradiția în ce privește măsuratul laptelui, după care urmează masă, joc și voie.

Ca în fiecare an la acest eveniment emblematic al Sălajului vor fi invitați din Guvernul României, europarlamentari, parlamentari, oficialități locale și județene. Solistul de muzică populară Vasile Cocoa, fiul al satului din Pria,  va fi cel care se va ocupa de partea de distracție, muzică și invitați soliști vocali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *