Festivalul YouthFest – ediția 14 | Au participat mii de tineri din Sălaj și toată Transilvania

După o pauză de doi ani, zona Broscariei din Simleu Silvaniei a fost încă o dată plină de tineri anul acesta. În weekend-ul trecut, a avut loc în cadrul unei serii de evenimente de trei zile, festivalul maghiar de muzică ușoară și tineret din județul Salaj, YouthFest, la care a participat aproape două mii de personae. La evenimentul organizat de SzIT (Asociatia Consiliului Consultativ al Tinerilor din Judetul Salaj) au venit nu numai din Salaj și județele din imprejurime, ci și de peste granite.

Principalul organizator al evenimentului, președintele SzIT, Katona Ibolya, a spus că a existat mare interes pentru festivalul de anul acesta, care a pregatit pentru tineri multe programe pline de culoare. Deschiderea si diversitatea evenimentului este dovedită de faptul că, pe lângă celebrii interpreți, de această dată festivalierii au primit cu mare interes și prelegerile politicienilor, care au susținut scurte prezentări pe teme care afectează tineretul. Europarlamentarul Vincze Lóránt a prezentat părților interesate activitatea Parlamentului European și FUEN, oportunitățile pentru tineri, iar primarul orașului Pericei, Boncidai Csaba a vorbit despre funcționarea instituțiilor publice și misterele administrațiilor locale.

În weekend au evoluat ByeAlex and the Sleep, DJ Balu, Ciggi, The Harmonies, DJ ZLT, Loady, Blade, KKevin, T Danny, Pixa, care au asigurat o atmosferă superbă, distracție, și o petrecere care a durat până în zori. Pe lângă concerte, cei interesați au putut participa la diverse activități sportive, cum ar fi pictat pe sac de pânză, concursuri de îndemânare, concursuri de frumusețe și forță, maratoane de dans, proiecții de filme, jocuri de societate și multe alte programe interesante.

Sâmbătă, Bara Andrea, studenta la medicină și asistentul Kis Attila au susținut un mini-curs de prim ajutor în cortul de sănătate, unde cei prezenți au putut învăța sarcini practice pe lângă cunoștințele teoretice. La începutul după-amiezii, în cortul MCC, au avut loc informații despre redactarea unei scrisori de motivare și a CV-ului sub titlul “Cum să fii un elev de liceu „nemediu”’’, iar tinerii au putut face o perspectivă în lumea roboticii.

Într-un cuvânt, Colegiul Mathias Corvinus – Programul Liceului Transilvania a răspuns în principal la întrebări și a organizat programe pe care învățământul public nu le poate asigura întotdeauna tinerilor – a explicat Katona Ibolya. Ei au susținut, de asemenea, o prezentare despre autoevaluarea corectă, diferența dintre dependență și abuz, dependența de jocuri și problemele cotidiene sub titlul „Vicțiile neobișnuite ale vieții noastre de zi cu zi”.

Economistul și antreprenorul Kunstár Balázs a explicat dezvoltarea criptomonedelor și cum pot fi folosite în prezent. Înainte de concertele de seară, interpretarea muzicală și poetică a lui Thököly Vajk și Fábián Zoltán din Ungaria a pregătit o buna dispoziție.

„Avem multă muncă în spate. După câteva săptămâni și luni de brainstorming, am lucrat adesea zi și noapte pentru a face din cel de-al 14-lea YouthFest un eveniment colorat, distractiv și de succes. După o pauză de doi ani, nu a fost ușor să construiești din temelii unul dintre cele mai tari festivaluri ale județului. Pentru majoritatea tinerilor din Salaj, YouthFest este un punct de legătură, evenimentul care este etern, la care trebuie să mergi, după doi ani de închidere, a trebuit să recreăm acest sentiment în ei. Simt că am reușit. Aș dori să mulțumesc președinției SzIT pentru volumul mare de muncă și voluntarilor pentru ajutorul acordat. Ați fost grozavi, fără voi acest weekend nu ar fi fost atât de fain. Sunt recunoscător susținătorilor și sponsorilor care au contribuit la realizarea acestui festival. Cele mai mari mulțumiri sunt către participanți, tineri, sperăm că v-ați distrat bine! Ne vedem anul viitor!”, a concluzionat Katona Ibolya președinte SzIT și organizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *