Primăria Jibou se dezice de informațiile apărute în presă despre problemele din spitalul Jibou

Zilele trecute presa națională și cea locală au scris mai multe articole, citând o investigație marca Libertatea în care se arată ÎNREGISTRĂRI cu ce face acum Florin Secureanu, în spitalul din Jibou unde a ajuns director. 

Important de menționat este faptul că primarul Dan Ghiurco nu a avut niciun rol și nu a luat nicio o decizie la concursul pe care Secureanu la câștigat. Mai mult, Primăria Orașului Jibou de când primar este Dan Ghiurco, s-au investit sume importante în modernizarea și reabilitarea clădirii, a saloanelor, aparatură medicală și dotări, totul pentru confortul sporit al pacienților aflați în suferință. 


Redăm integral comunicatul de presă emis de Primăria Jibou despre situația de la Spitalul Orășenesc Jibou: 

„Ca urmare a articolelor apărute în presă și televiziune, în care se prezintă într-o manieră eronată starea de lucruri de la Spitalul Orăşenesc Jibou „Dr. Traian Herţa”,  ne prezentăm în cele ce urmează, punctul de vedere.

În conformitate cu Legea privind reforma în domeniul sănătăţii nr.95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, UAT Oraş Jibou, prin Consiliul de administraţie al Spitalului Orăşenesc Jibou „Dr. Traian Herţa”, a organizat în luna mai 2022, concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului.

La acest concurs s-au înscris 3 persoane: fostul manager interimar al spitalului, un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi medicul balneolog ce are contract individual de muncă  cu spitalul din Jibou din anul 2018.  În urma probei scrise, cei trei candidaţi au obţinut următoarele punctaje: fostul manager al spitalului din Jibou – 34 de puncte, angajatul Ambulanţei – 48 de puncte şi medicul balneolog – 88 de puncte. Având în vedere că numai unul dintre cei 3 candidaţi a obţinut un punctaj peste baremul minim (70 puncte), în celelalte probe a concurat numai unul dintre cei 3 candidaţi, respectiv, cel care a obţinut punctajul de 88 de puncte. După promovarea celorlalte probe ale concursului, medicul balneolog a fost declarat promovat.

Precizăm că acest concurs nu a fost contestat, iar după finalizarea concursului, s-a încheiat contractul de management cu persoana desemnată câştigătoarea concursului, respectiv, medicul balneolog.

În cuprinsul contractului de management, au fost stabilite drepturile şi obligaţiile managerului. Conform contractului de management, printre  atribuţiile managerului spitalului se regăsesc cele din domeniul politicii de personal şi al structurii organizatorice. De asemenea, este precizat cadrul legal în baza căruia managerul îşi îndeplineşte atribuţiile, acesta având dreptul de a negocia şi de a semna în numele şi pe seama spitalului, contracte cu alţi furnizori de servicii, având răspunderea deplină pentru legalitatea acestora.

Menționăm că la data încheierii Contractului de management cu actualul manager, spitalul avea înregistrate obligații de plată neachitate în valoare de peste 900.000 lei.

Îngrijorarea majoră a UAT oraș Jibou este faptul că, personalul de conducere nu s-a preocupat de acreditare, iar în situația în care nu se rezolvă precizările transmise, conform Instrucțiunilor din 29 mai 2020 privind desfășurarea etapei de pregătire a evaluării unităților sanitare cu paturi aprobate prin Ordinul 185 din 29 mai 2020, vom fi sub sancțiunea anulării înscrierii și excluderea din planul multianual de acreditare.

În ce priveşte informaţiile apărute în presa naţională şi locală, precizăm că, în data de 4 august a.c., la sediul Primăriei Jibou nu s-au prezentat medici care să se plângă de conduita managerului. Infirm categoric această informaţie apărută în presă.

Având în vedere că spitalul orăşenesc se află în subordinea Consiliului local, nu am cunoştinţă ca personalul spitalului să se fi adresat Consiliului, cu vreo solicitare sau plângere, verbală sau scrisă.

Precizăm că suntem deschiși oricărui dialog și dorim ca informațiile apărute în presă să fie veridice”, transmite Primăria Orașului Jibou, la solicitarea Ziarului Monitorul de Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *