Finanțări nerambursabile pentru proiectele pe cultură, tineret și social-comunitar

Începând de joi, 24 martie, pot fi depuse cereri pentru finanțarea de către Consiliul Județean Bihor a proiectelor pe cultură, tineret și social-comunitar. În acest scop, în anul 2022 a fost prevăzută în buget suma de 250.000 lei.

Regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile prevede că persoanele fizice sau juridice interesate pot depune cereri de finanțare pentru proiecte non-profit, de interes public. Fondurile vor fi acordate în limita bugetului disponibil.

Cererile pot fi depuse până la data de 15 aprilie 2022, ora 16:00. Evaluarea și selecția proiectelor vor avea loc în perioada 18 – 29 aprilie. Condiția este ca durata maximă de implementare a acestora să fie 15 decembrie 2022.

Fondurile sunt distribuite astfel:

Cultură: 125.000 lei;

Tineret: 75.000 lei;

Social – comunitar: 50.000 lei.

Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare sunt libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparența, tratamentul egal, excluderea cumulului, anualitatea și cofinanțarea. Fiecare solicitant va contribui cu cel puțin 10% din valoarea totală a proiectului depus.

Printre criteriile de acordare a finanțărilor nerambursabile se numără relevanța proiectului propus (prin raportare la obiectivele programului), experiența anterioară a organizației, claritatea și realismul planului de acțiune și dimensiunea impactului prevăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *