Vicepremier și ministr al Transporturilor, Grindeanu, cumpără trenuri noi pe liniile de cale ferată din România

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a semnat vineri, 25 martie 2022, un contract pentru achiziția a 20 rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani. Valoarea contractului de bază este de aproximativ 263 milioane de euro, fără TVA.

Comanda inițială poate fi suplimentată cu alte 17 trenuri la care se adaugă o perioadă de mentenanță de 30 de ani, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. În acest caz valoarea contractului poate ajunge la aproximativ 748 milioane euro, fără TVA. Fiecare tren va avea în componență șase vagoane care vor asigura 351 locuri pe scaune.

Dotări

Fiecare tren va avea 351 de locuri

Trenurile, care vor putea circula cu o viteză de 160 km/h, vor fi dotate cu:-zonă pentru călători cu dizabilități; zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat; zonă de bar sau bistro; sisteme de climatizare; conexiune wi-fi. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat, iar primul tren va putea intra în circulație la finalul anului 2023.

Pachetul complet de 37 de rame poate fi livrat până la finalul anului 2024.

Noile trenuri vor asigura conexiunea dintre București și Arad, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Suceava, Craiova, Târgu Jiu, Galați și Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *