Firma AVRIL lucrează la proiectul de Pietonizare a străzii Unirii

Proiectul de pietonizare a străzii Unirii, poate unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a municipiului Zalău din ultima perioadă, merge mai departe. Se lucrează în acest sens de câteva luni, atât pe strada Unirii, cât și în Piața 1 Decembrie 1918.
În prezent, pe strada Unirii se lucrează la canalizarea pluvială, unde municitorii au ajuns la arproximativ 80 la sută, până la intersecția cu curtea Colegiului Național ”Silvania”.
De asemenea, canalizarea pluvială din dreptul Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” este realizată în proporție de 98 la sută, iar în prezent se lucrează la piconarea stratului existent, la săpături și evacuarea molozului până la cota de fundare.
În Piața 1 Decembrie 1918 s-au finalizat lucrarile de canalizare pluvială în proporție 80%, iar lucrările de săpătură până la cota de fundare au ajuns la aproape 90%. În prezent se lucrează la asezarea stratului de balast în fundație.
În altă ordine de idei, proiectul de investiții privind pietonizarea străzii Unirii este unul major și extrem de important pentru Zalău deoarece se va moderniza zona centrala a municipiului, cea mai circulată. Se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria municipiului Zalău şi Clădirea Transilvaniei (Piaţa luliu Maniu).
De asemenea, se va moderniza Pieța 1 Decembrie 1918 și Pieța luliu Maniu și se va realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Generale Simion Bărnuţiu.
Pasajului pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene.
Totodată, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru bicicleta, cişmele pentru băut apă, fântână arteziană.
Tot prin intermediul acestui poriect se va reabilita și fântâna cu ingerași și se va reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se va amenaja spații verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent.
Banii provin din fonduri europene, iar valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA. Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *