Flonta Sorin a câștigat concursul și este noul prim-procuror al PT Sălaj

Institutul Național al Magistraturii a publicat azi rezultatele finale la concursul pentru funcții de conducere în cadrul Parchetelor.

În Sălaj s-a scos la concurs funcția de prim-procur al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar la concurs s-a înscris actualul prin-procuror interimar Flonta Sorin.

Potrivit rezultatelor finale făcute publice de INM, procurorul Flonta Sorin a obținut una dintre cele mai mari note 9,30, respectiv 9,60 la proba interviu (proiect managerial) și 9 la proba scrisă.

Astfel că după promovarea acestui concurs Sorin Flonta este noul șef al procurorilor din Sălaj și va conduce timp de 3 ani cea mai mare unitate de Parchet din județ, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Procurorul Flonta Sorin are are 44 de ani, a absolvit Liceul Militar din Ploiești, urmat cursurile Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din București, apoi timp de 9 ani a lucrat în cadrul IPJ Sălaj (Serviciul Cercetări Penale), dar și în cadrul Direcției Anticorupție Sălaj.

Din anul 2008,Flonta Sorin a promovat examenul de admitere în magistratură și a devinit procuror la PJ Șimleu, apoi ca procuror la PJ Zalău, iar din anul 2014 a promovat la PT Sălaj.

În perioada 2016-2020 Flonta Sorin a fost șeful Secției Urmărire Penală, în anul 2020 a fost delegat pe funcția de prim-adjunct, iar din februarie 2021 după ce procurorul Chiș Bogdan a fost promovat la șefia DNA Oradea, Flonta Sorin a fost delegat ca prim-procuror la PT Sălaj.

Cu o experiență de de peste 13 în funcția de procuror și alti 9 ani ca ofițer de politie judiciară, noul prim-procuror Flonta Sorin s-a evidențiat prin administrarea și trimiterea în judecată a mai multor dosare importante, inclusiv de corupție, primari, funcționari publici, profesori universitari, dosare cu implicații transfrontaliere, omoruri, etc.

„Câștigarea acestui concurs reprezinta pentru mine o provocare profesională, dar și o responsabilitate suplimentară care mă obliga sa fac tot ce îmi sta in putință pentru a-mi duce la bun sfârșit obiectivele pe care le-am trasat la început de mandat.

Ca orice conducător de Parchet îmi doresc rezultate superioare în cea ce privește indicatorii calitativi, soluționarea dosarelor cu celeritate, diminuarea stocului de dosare aflate în lucru, creșterea exigenței privind infracțiunile comise la regimul circulaţiei rutiere (s-au înmulțit excesiv) și acordarea unui interes sporit soluționării cauzelor din domeniile prioritare pentru Ministerul Public.

În ceea ce privește comunicarea publică este necesară o deschidere către mass-media în scopul corectei informări a opiniei publice și voi folosi ca instrument principal comunitatele de presă, comunicare ce va respecta ghidul elaborat de CSM.

Sunt convins că va fi un mandat greu datorită deficitului de procurori cu care ne confruntăm in special la Pachetele de pe lângă Judecătorii. Pe lângă aceasta, în cursul anului 2021 a fost aprobată finanțarea pentru reparații capitale la sediul PT Sălaj, lucrările fiind absolut necesare pentru buna desfășurare a activității. Lucrările vor demara anul viitor.

În ciuda acestor impedimente, sunt convins că împreună cu ai mei colegi procurori și printr-o bună colaborare cu organele de Poliție, vom reuși să obținem rezultate bune în activitate.

Îmi doresc și creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție și mă bazez atât pe o bună colaborare cu toți factorii implicați, cât și pe disponibilitatea spre dialog pe care am avut-o întotdeauna”, a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, noul prim-procurorul Flonta Sorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *